Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Le Mans 24-timer: Preview GTE am

Le Mans 
04/06/11 

Le MansDen lavest rangerende klasse ved Le Mans 24-timers løbet hedder GTE am, men det betyder ikke, at det er en kedelig klasse. GTE am er en af de nye GT klasser og bygger på den klasse vi hidtil har kendt som GT2. Der er to GTE klasser og GTE am klassen er en gentleman klasse for GT2 biler som er mindst et år gamle, og samtidig må køre besætningerne ikke være 100% professionelle kører. Det problematiske ved de to GTE klasser er at der ikke nødvendigvis er så meget fartforskel på dem.
 

Feltet består af 4 Ferrari F430 GTE, 3 Porsche 997 GT3-RSR, 1 Ford GT-R Mk. VII, 1 Aston Martin V8 Vantage GT2 og 1 Chevrolet Corvette C6.R, det er alle sammen rigtig fine racerbiler, og du kan sagtens risikere at det bliver lidt svært at kende forskel på dem, men den nemme måde at komme ud over det på er at kigger på racerbilens nummer, for baggrundsfarven på nummerskiltet er i am klassen, orange, og til sammenligning har pro klassen grøn baggrund på deres nummerskilte.

Jeg tror at der i denne klasse bliver rigtig hård racing, alle reelt har en chance, måske lige på nær Gulf AMR Middle East med deres Aston Martin V8 Vantage GT2, som virker for tung til denne her klasse.

Til gengæld glæder jeg mig personligt til at se Larbre Compétitions Chevrolet Corvette C6.R som er en fantastisk flot racerbil, med en ultimativ fed lyd, og alene lyden burde gøre den til en vinder i klassen, men sådan er det bare ikke. Jeg er dog sikker på at de med Jan Magnussens hjælp på testdagen har fundet et fornuftigt setup, så den teamet har et meget fornuftigt udgangspunkt til løbet, selvom de ikke er de hurtigste i klassen.

Ferrari F430 GTE er måske nok den hurtigste i klassen, og det er Krohn Racing, AF Corse, CRS Racing og JMB Racing der stiller til start med en hver. Det er ikke umiddlbart til at sig hvilket af de teams der er hurtigst, men måske har CRS Racing et lille forspring ved at have Pierre Ehret med på holdet.

De tre Porsche 997 GT3-RSR hold er Flying Lizard Motorsports, Larbre Compétition og Proton Competition, og her vil jeg umiddelbart vurdere Flying Lizard Motorsports som det bedste hold.

Så mit gæt er at kampen i am klassen kommer til at stå imellem Flying Lizard Motorsports og CRS Racing, her tror jeg at CRS Racing trækker det længste strå og vinder klassen, dog selvfølgeligt med Flying Lizard Motorsports lige i hælene.

GTE am deltagerliste:

# Team / Mærke / Dæk Kørere
50 Larbre Compétition Patrick Bornhauser
Chevrolet Corvette C6.R Julien Canal
Michelin Gabriele Gardel
57 Krohn Racing Tracy Krohn
Ferrari F430 GTE Nic Jönsson
Dunlop Michele Rugolo
60 Gulf AMR Middle East Fabien Giroix
Aston Martin V8 Vantage GT2 Roald Goethe
Dunlop Michael Wainright
61 AF Corse Piergiuseppe Perazzini
Ferrari F430 GTE Marco Cioci
Michelin Seán Paul Breslin
62 CRS Racing Pierre Ehret
Ferrari F430 GTE Shaun Lynn
Michelin Roger Willis
63 Proton Competition Horst Felbermayr, Jr.
Porsche 997 GT3-RSR Horst Felbermayr, Sr.
Michelin Christian Ried
68 Robertson Racing David Robertson
Ford GT-R Mk. VII Andrea Robertson
Michelin Boris Said
70 Larbre Compétition Christophe Bourret
Porsche 997 GT3-RSR Pascal Gibon
Michelin Jean-Philippe Belloc
81 Flying Lizard Motorsports Seth Neiman
Porsche 997 GT3-RSR Darren Law
Michelin Spencer Pumpelly
83 JMB Racing Manuel Rodrigues
Ferrari F430 GTE Jean-Marc Menahem
Michelin Nicolas Marroc
Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS