Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Regn er slet ikke dårligt!

Clio Cup - DK 
31/05/11 

Clio CupChristian Siepmann dansede sin helt egen regndans på Padborg Park, da Tegee-Dan Renault Clio Cup gæstede banen i weekenden.
Den aarhusianske racerkører, der debuterede i motorsport sidste år, genfandt den barnlige fascination for regnvejr efter at have sat næsthurtigste omgangstid i kvalifikationen forud for weekendens to løb.
 


Fra debutant til frontrunner på ét år!
(Foto: Gripping Media)

"Det spiller bare!" var ordene, da Siepmann reflekterede over det flotte resultat. "Det er anden gang, jeg kører racerbil i regnvejr, og jeg sætter andenbedste tid - dét var fedt!"

For at bevise, at det ikke kun var held, måtte han sørge for at gentage de fine takter i første løb, der blev kørt søndag formiddag. Ifølge reglementet for klassen vendes resultatet fra kvalifikationen på hovedet for at danne startrækkefølgen til første løb - så Christian måtte starte fra næstsidste position.

Det lykkedes alligevel at bringe bilen frem i rækkerne over de 19 omgange, løbet varede. Undervejs blev der kæmpet en lang og hård kamp med Jacob Kristensen. Efter dommernes mening måske endda for hård, for Christian blev idømt en strafbane for påkørsel af "Bette K".


Med fuld fart over målstregen.
(Foto: Gripping Media)

"Der blev kørt om placeringerne, og der blev ikke sparet på kræfterne", fortæller Christian. "Vi var lige gode om de skrammer, der blev lavet, og det var vi også enige om bagefter - og så er det jo bare surt at den strafbane kostede en andenplads."

Sidst på eftermiddagen satte vejrguderne sig for at drille Clio-feltet. Støvregn ramte banen og gjorde den fedtet - men banen blev aldrig helt våd. Det blev derfor besluttet at montere slickdæk, og dét var en rigtig beslutning.

"Banen var skiftevis ved at tørre op - og utroligt fedtet", fortæller Christian. "Det gjorde det ret spændende at finde bremsepunkterne, men jeg holdt bilen på banen, også selvom Jacob Kristensen kom med nogle ret gode udbremsningsforsøg..."


Regnvejr er ingen hindring!
(Foto: Gripping Media)

Selvom den aarhusianske Clio "kun" blev nummer 3 i det våde løb, var det en meget tilfreds kører, der søndag aften kunne køre hjem fra grænselandet.

"Jeg er så tilfreds! Jeg har ikke kørt ret mange kilometer i regnvejr, og at jeg så kan køre næsthurtigste kvalifikationstid og tage to tredjepladser, det er jeg mere end tilfreds med!"

CS Racing testede Clio-raceren på banen onsdag, og her blev både opsætning og strategi lagt fast:
"Strategien holdt", griner Siepmann. "Det lykkedes at sætte en god tid i kvalifikationen, og jeg fik værdifulde point med hjem fra løbene - bedre kan jeg ikke forlange det!”

CS Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Padborg Park
  • 11/05/29 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •