Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS2

Succes til ProRacing i regnvejr

Special Saloon Car
SS2 

01/06/11 

Weekenden på Padborg Park blev samlet set en succes for Jakob Borum i hans Honda Integra. En medvirkende faktor var regnvejret, hvor Jakob som sædvanlig drillede de store og hurtige biler i feltet.
 

Trækaksler er og har været et tilbagevendende problem for Honda Integra’en, så op til denne weekend var de blevet forbedret og forstærket yderligere, og det virkede – sådan da.

Under træningen lørdag formiddag havde Jakob den hurtigste tid blandt SS2 kørerne og han var kun 1/100 sekund fra sin egen personlige bedste på Padborg Park. ”Og så kørte vi endda på nogle rimelig slidte dæk” konstaterede Borum efter træningen. Optimismen var stor inden tidtagningen, og den blev ikke mindre af at vejrguderne var gode ved teamet. I regnvejr er kombinationen af Jakob Borum og en 13 år gammel Integra ganske giftig. 3. bedste tid i et særdeles skrapt felter, og bedste tid i SS2 – det kan kun give smil på læben.


Der er grund til at have stor respekt for en gammel Honda med en farfar bag rattet når det regner.
(Foto: Olfert)

Første heat lørdag aften forløb absolut tilfredsstillende. Heatet stabiliserede sig ret hurtigt med Claus Christensen på førstepladsen, Jørgen Hansen på andenpladsen, Borum på tredjepladsen og Michael Carlsen umiddelbart efter. ”Jeg kunne godt have presset Gamle Hansen mere, men det var nærmest umuligt at se noget i regnvejret, så jeg valgte at koncentrere mig om at holde Carlsen bag mig istedet” fortalte en glad og tilfreds Borum efter løbet.

Til andet heat startede Honda’en fra 5. position, en plads der bestemt ikke så umulig ud at holde, også selvom det blev tørvejr. Christian Vejby starter 8’er, og får en kanonstart, der sender ham forbi både Michael Carlsen og Jakob Borum. I starten kæmpede Borum for at holde Carlsen bag sig, men desværre lykkedes det ikke, og da det også lykkedes Carlsen at komme forbi Vejby, så havde vi en ganske velkendt situation, nemlig en tvekamp mellem Vejby og Borum. Desværre begyndte Honda midt i heatet at trække voldsomt til højre, og i stedet for at komme helt op til Vejby måtte Borum kæmpe hårdt bare for at holde bilen på banen. ”Det føltes som om højre forhjul var punkteret, men det viste sig efterfølgende at det var trækakselhovedet, der var gået i stykker” fortalte Borum efter løbet. En samlet 7. plads og en 3. plads i SS2 er ikke helt tilfredsstillende.


Borum bremser i sidste øjeblik for enden af langsiden på Padborg, og det gav lidt røg fra dækkene.
(Foto: Olfert)

Med en førsteplads og en tredjeplads blev det til en samlet 2. plads for weekenden, og det er der tilfredshed med i teamet. Det ser ud til at der bliver en spændende og tæt kamp i toppen af SS2, og ProRacing har stadig ambitioner om at komme helt til tops i klassen i år.

Næste løb er på ProRacing’s favorit bane, Ring Djursland, og her vil teamet gøre sit til at skabe godt og tæt ræs.

Tak for denne gang og på gensyn til Special Saloon Car festivallen

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm

Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Padborg Park
  • 29/05/11 - Padborg Park - Special Saloon - DM
  •