Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Ring Djursland åbner sæsonen i weekenden

Diverse 
31/05/11 

Langdistanceløb og 12 sprintløb er på programmet
Den danske sommer starter officielt, når kalenderen siger juni. Det er på samme tidspunkt, at årets sæson starter på Ring Djursland.
I den kommende weekend - den den 4.-5. juni - bliver årets motorsportsaktiviteter skudt i gang på landets mest krævende bane, og det bliver et meget varieret program, publikum vil kunne opleve ved Junibilløbet.
 

Førstedagen er i det store og hele helliget anden afdeling af Danish Endurance Championship. Det er den danske Mini Le Mans-serie, hvor et felt på 20 biler over godt fire timer skal kæmpe om at tilbagelægge flest omgange på den svære racerbane. Undervejs bliver der obligatoriske tankstops og skifte mellem de to eller tre kørere, der skal deles om at køre bilerne.


Ring Djursland indleder sæsonen med anden afdeling af Danish Endurance Championship.
(Foto: Morten Alstrup)

Klassens sæsonpremiere tidligere på året bød på en tæt kamp om sejren i generalklassementet, hvor flere mandskaber var med i topopgøret. Det var bl.a. de to Porsche-mandskaber Team Jakobsen Motorsport og Nissen Racing, Team Carambas lynhurtige BMW og den Opel Corsa, som DK Motorsport sidste år vandt mesterskabet med. Men på Ring Djursland bliver der også et gensyn med en af feltets mest muskelsvulmende biler, Fleggaard Racings Corvette C6.

Mens lørdagen ved Junibilløbet kommer til at stå i udholdenhedens tegn, bydes der søndag på stribevis af sprintløb, hvor det ikke gælder om at køre taktisk, men om at slå til, når den første, den bedste mulighed byder sig.

Hele tolv starter, der involverer intet mindre end otte forskellige klasser, byder programmet på, og her tegner det helt store hit til at blive Legend Car Cuppen.

Klassen med de små 5/8-dels kopier af amerikanerbiler fra 30’erne er blevet de seneste års største succes i dansk asfaltbanesport, hvor løbene har trukket felter på op mod 25 startende. Bilerne er forholdsvis lavtekniske, og det er medvirkende til, at løbene sjældent er kedelige. Der bliver kørt bredt. Linjerne gennem svingene er mange, og overhalingerne er endnu flere. Blandt favoritterne til at vinde løbet er Mads Caprani, Randers, der sidste år vandt mesterskabet i sin debutsæson.


Der bliver tæt kamp om placeringerne i Legend Car Cuppen, som kører tre løb på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

De øvrige klasser på programmet er fordelt mellem standard- og racervognsklasserne.

Mens Yokohama 1600 Challenge starter med et fuldt felt, kører de tre standardvognsklasser Yokohama 2000 Cup, Citroën DS3 Cup og Suzuki Swift Challenge sammen. Ligeledes er der et fælles løb for Peugeot Spider Cup og Syver Race Cuppen, mens der skal køres hele tre løb for Formel Ford-klassen.

Lørdagens løb på Ring Djursland starter klokken 12.00, mens den første start søndag er klokken 10.00.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
 • 05/06/11 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK - DM
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Legend Car
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Swift Challenge
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Syver Race Cup - DM
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Yokohama 2000 - DM
 • 05/06/11 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
 • Sæsonstart på Ring Djursland
 •