Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Teknikken svigtede Pilgaard

DM Rally 
31/05/11 

Jens Christian Pilgaard og Carsten Bjerregaard var ualmindeligt godt forberedt, og ikke mindst godt kørende, da teknikken desværre satte en stopper for det der kunne have blevet et fantastisk resultat, for det midtjyske team ved anden afdeling af DM.
 

Af gamle skader bliver man jo som bekendt klogere, og selvom det for teamet stadig er en ny bil, så forsøgte de at lære af de fejl og mangler som kunne opstå ved den gamle bil. Derfor havde man i god tid inden løbet forberedt sig på de værste ting man kunne forestille sig. Der blev kigget til trækaksler, hjulophæng og ikke mindst bremser som var en udfordring i den afdeling af DM-seriens i alt 6 afdelinger.

Løbet skulle køres i og omkring Juelsminde og var på i alt cirka 300 kilometer, hvoraf de 135 kilometer var specialprøve. Teamets mål var at slutte generelt blandt de 10 første, og allerede efter første prøve viste der sig et klart billede af at denne målsætning absolut ikke var umulig. Bilen kørte fantastisk, og det var tydeligt at Jens Christian var blevet meget mere tryg ved bilen. Efter 5 af løbets i alt 12 prøver var teamet på en solid generel 6. plads.

På starten af prøve 6 var bilen lige på nippet til at gå i stå, og Jens Christian koblede derfor hurtigt ud og gav bilen noget gas for at slippe koblingen igen. Populært sagt kunne man sige den lige skulle have spark bagi, men resultatet blev dog ikke som ønsket, da dette gav en mærkelig lyd fra bilens transmission. Det viste sig hurtigt at det var et mellem-differentiale som ikke ville være med mere. En fejl som teamet ikke på nogen måder kunne forudse forud for løbet. Altid træls og ærgerligt at udgå, men omvendt fik man bevist at man sagtens kan lege med i top 3 blandt gruppe N bilerne.

Bilen er allerede adskilt og ved at være klar igen til næste afdeling af det danske mesterskab som skal køres i Sønderborg 17.-18. juni.

Søren Toft


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: