Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Ikke kun slickdæk!

Special Saloon 
30/05/11 

Special Saloon Car-kørerne på Padborg Park fik spændende racerløb ud af både vådt og tørt føre i denne weekend. Jakob Borum tog fusen på de fleste.
Der var smæk for skillingen på Padborg Park i weekenden. I forbindelse med Historisk Festival var Special Saloon Car-klassen at finde blandt de deltagende banesportsklasser, og det endda med næsten tyve biler til start.
 


Det var næsten umuligt at køre fra Jakob Borum i regnen.
(Foto: Gripping Media)

Efter en træning i tørvejr og næsten solskin, måtte de 19 kørere stille sig tilfredse med en tidtagning i regnvejr. Én af kørerne var mere end almindeligt tilfreds - Jakob Borum satte tredjehurtigste omgangstid med sin Honda Integra foran både Porschekøreren Jørgen Hansen og Dennis Holbæk Pedersen i den gule Aquila CR1.
"Regnvejr er bare perfekt til mig og Honda'en", lød det fra en glad østjyde. "Det kan næsten ikke blive bedre, når jeg kan følge de hurtigste biler rundt på banen!"

Frederik Holm var selv noget imponeret over sit udbytte af tidtagningen - en 2. plads:
"Jeg overvejede faktisk at køre hjem lige inden tidtagningen, for jeg hader at køre i regn", forklarede han. "Men det er jeg selvfølgelig glad for at jeg ikke gjorde, for det gik da helt godt."


Frederik Holm overraskede sig selv på den regnvåde racerbane.
(Foto: Gripping Media)

Lørdag eftermiddag hærgede regnen stadigvæk den sydligt placerede flyveplads, men det generede ikke Claus Christensen, der vandt første heat med næsten 17 sekunder ned til Jørgen Hansen. Jakob Borum formåede at hænge på de to noget mere potente biler og sikrede sig en generel 3. plads foran Michael Carlsen og Andreas Boström. Blandt overraskelserne var Martin Kiil, der i sin ex-DTC Nissan Primera var tredjebedste kører i SS2-klassen, mens flere kørere måtte kaste håndklædet i ringen før tid - mest spektakulær var Peter Normann, der kunne præsentere ganske store flammer fra motorrummet da han kørte i pit.

Mens lørdagens løb var præget af potente biler med mangel på vejgreb, var søndagens løb betydeligt mere traditionel. Jørgen "Gamle" Hansen lavede en flot start og accellererede forbi Claus Christensens Aquila, som, efter at have tilbageerobret førstepladsen, måtte udgå med tekniske problemer. Svenske Andreas Boström havde utroligt godt skud i sin BMW M3 GTR og sikrede sig en generel 2. plads foran Frederik Holm, der efterhånden ser ud til at have banket rusten ud af kroppen.

Og ud af tågen kom en Porsche...
I lørdagens regnvåde heat var det, især for kørerne midt i feltet, en blandet fornøjelse at køre rundt på banen. Christian Vejby og Andreas Kjærgaard fik for alvor den nedsatte sigtbarhed at føle:
"Jeg kom kørende og kunne ikke se ret meget foran mig pga. vandtågerne", fortæller Christian, der pludselig fik en overraskelse. "Pludselig dukkede Andreas' (Kjærsgaard, red.) Porsche op lige foran mig, og så var der ikke meget at gøre."

Den hvide BMW blev en smule kortere af mødet med glasfiber-Porschen, men begge biler var kampdygtige igen søndag.

Svensken erobrer os!
Andreas Boström ser ud til at blive topkandidat til årets mesterskab i SS3-klassen. Efter to flotte klassesejre på FDM Jyllandsringen for en måned siden har svenskeren været hjemme på værkstedet i Hässleholm for at forbedre en række småting på bilen. Og det gav pote.

På trods af kun at have sat 7. hurtigste tid i tidtagningen, lykkedes det ham at tage en klassesejr i lørdagens regnvejrsløb. Søndag blev klassesejren gentaget - og suppleret med en generel 2. plads!

Om tre uger debuterer Boström på Ring Djursland, og det glæder han sig til:
"Jeg har kun hørt at den skulle være kuperet, men det bliver sikkert kul", fortæller han.

Når Boström og de andre SSC-kørere stiller op på Ring Djursland, bliver det til den årlige Special Saloon Car Festival. Forhåbentlig vil mange kørere trække SSC-bilen ud af garagen og deltage i en af årets hyggeligste motorsportsweekender.

Special Saloon Car

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Claus Christensen
 • Frederik Holm Olsen
 • Jakob Borum
 • Jørgen 'Gamle' Hansen
 • Padborg Park
 • 29/05/11 - Padborg Park - Special Saloon - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her