Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Endnu en sejr til Vettel - OPDATERET

Formel 1 
29/05/11 

Årets hidtil med dramatiske løb
Vettel vandt løbet i Monaco, og udbyggede dermed sit forspring i VM til det uhyrlige. Men i løbet virkede den unge tysker langt fra usårlig. Han satsede på en stops-strategi, der virkede til måske at give bagslag, men han blev reddet af et masse sammenstød seks omgange fra mål, der stoppede løbet en tyve minutters tid. Da det blev genoptaget var gassen ligesom gået af ballonen og Vettel kunne trille sejren hjem.
 

Nogle år er Monaco en lang procession, hvor der intet sker. Og så en sjælden gang imellem får man alt det drama som ikke har været der de andre år. I år var et drama år.

Løbet startede ellers nogenlunde planmæssigt, bortset fra at Alonso smuttede forbi Webber og tog 3. pladsen. Og umiddelbart virkede det til at det ville blive et løb afgjort af de tre forrestes forskellige strategier.

Længere nede i feltet var der lidt drama og lidt overhalinger. De to Mercedes racere virkede nærmest til at køre baglæns og var hurtigt nede på teenage placeringer. Først var det med Rosberg forrest, men Schumacher var hurtigst i dag og smuttede indenom Rosberg i hårnålen.

På første omgang havde den tidligere verdensmester lavet samme nummer, samme sted, mod Lewis Hamilton. Hamilton virkede vanvittig hurtig i dag, men fik aldrig noget ud af det, da han samtidig også virkede en anelse overmodig.

Men Loews hårnålen var stedet hvor tingene skete i dag. For mens Schumacher var heldig med sine manøvre på stedet, var der andre der var knapt så heldige. Eksempelvis unge Paul di Resta, der bamlede ind i en Toro Rosso og fik en straf.

Straf fik også Lewis Hamilton, der på samme sted fik skabt kontakt til Ferrari, nærmere bestemt Massas Ferrari. Forbi kom han dog ikke, i al fald ikke før tunnellen, hvor Massa åbenbart følte sig en smule presset og ramte autoværnet og kurede på tre hjul ud i dagslyset. Hvad præcis Hamilton blev straffet for, om det var hårnålen, tunnellen eller begge dele, står stadig hen i det uvisse.

Hele situationen udløse en Safety Car periode, og det var så på det tidspunkt at Schumachers Mercedes valgte at dø, midt på banen, lige foran pitindkørslen - heldigvis kunne de to bagved undgå ham og ingen uheld skete.

I front for løbet havde vi Vettel, der satsede på et stop, Alonso, der satsede på to og Button der satsede på tre. Med omkring 20 omgange tilbage fik Button hentet de to andre og der var så lagt op til en lang og spændende dyst - hvor meget kunne de to andres dæk holde til, og kunne Button udnytte sin friskere dæk og komme forbi den ene eller dem begge.

Men spændingen blev aldrig udløst. For da de tre i front skulle overhale en flok langsommere biler gik det galt - Sutil skred sidelæns ud på det beskidte, Hamilton knaldede bremserne i og blev ramt af Alguersuari, mens stakkels Petrov ramte muren i et forsøg på at undgå dem. Sådan set imponerende at det kun var Toro Rosso'en og Renault'en der udgik. Petrov sad dog godt fast i bilen, og havde det vist ikke helt fint. Så i stedet for at lave en utilfredsstillende afslutning bag SC, valgte man at stoppe løbet og vente på at banen blev ryddet.

Og her knækkede filmen så lidt - bevares uanset hvad der var sket, havde det aldrig været det samme, som at man havde kørt løbet til ende uden afbrydelser. Men de tre forreste fik alle frisk gummi på benene, og dermed var forskellen mellem dem udlignet. I det spil blev Vettel den store vinder og Button den store taber.

Den rigtig store taber blev Maldonado, der ellers lå til at få en fornem 6. plads i sit første Monaco løb. Men da omstarten gik pressede Hamilton sig forbi ham i første sving - og Maldonado ramte muren og udgik. I skrivende stund vides ikke om Hamilton evt. får en ekstra straf for denne episode.

På banen i al fald endte Hamilton som nr. 6, foran sig havde han Kobayshi, der mod slutningen måtte opgive en fornem 4. plads til en hårdt kæmpende Webber. Men mon ikke Sauber efter denne weekend er meget godt tilfreds med en 5. plads.

Efter Hamilton kom på 7. pladsen Sutil, der havde et rigtig godt løb, Heidfeld, Barrichello på 9. pladsen hentede endelig point til sig selv og Williams, mens Buemi tog det sidste point til Toro Rosso.

Hvis ikke det havde været for den kaotiske afslutning, så havde Monaco været årets bedste løb, uden tvivl. Som det nu blev, er det bare et af de bedste løb. Skuffelsen over at være blevet snydt for en mere reel og mere dramatisk afgørelse, nager lidt i knoglerne.

Næste gang er det Canada, hvor vi for første gang får to DRS zoner.

Efter løbet er Hamilton blevet idømt en virtuel drive-through straf for sin afkørsel af Maldonado. Omsat betyder det et tillæg på tyve sekunder til hans tid, men da han var mere end tyve sekunder foran Sutil på sidste omgang, får det ingen betydning. Hamilton var efterfølgende utilfreds med dommen og kaldte det for en joke, fordi han nu har været til møde med stewards'ene ved fem ud af de seks løb der har været kørt i år. Man kunne jo også bare lære at køre pænt...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 29/05/11 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •