Volkswagen Scirocco R-Cup

Masser af selvtillid hos Maiken Rasmussen

Scirocco R-Cup
26/05/11

Scirocco R-CupMaiken Rasmussen er fuld af selvtillid før de næste to løb i Volkswagen Scirocco R Cup på den østrigske "Red-Bull-Ring".

Efter fire uger pause for alle de unge kørere i Volkswagen Scirocco R Cup er det nu tid for "Godt ræs". Fra 3.-5. juni, køres Volkswagens miljøvenlige cup på det genåbnede A1-Ring, som nu hedder "Red-Bull-Ring", i Østrig - mere specifikt i det vidunderlige landskab Steiermark. For alle de unge kørere, der i blandt Maiken Rasmussen, er denne 4,326 km lange bane et totalt nyt område.

(Foto: Natascha Theisen)

Fire ugers pause i motorsport er en forholdsvis lang tid. Inspireret af den meget succesfulde sæsonåbningen på Hockenheim, med en 7. plads i den almindelige resultat og en 2. plads i Junior-Cup, er Maiken Rasmussen også højt motiveret til dette løb, ligesom hun var til sit første løb i sæsonen.
Og naturligvis har den unge danske kvinde forberedt sig med specialiseret fitness træning og med forskellige trænings-kørsler i en racing simulator, for at lære banen på Spielberg en lille smule at kende - dog på en virtuel måde. Og som hun siger, ser hun frem til denne udfordrende bane i Østrig, hvor Volkswagen Scirocco R Cup vil have to løb - et på lørdag og et søndag!

At Maiken Rasmussen - ligesom hendes kolleger - ikke kender denne bane, fra en racerbil, ser hun mere som en fordel for hende: "Situationen er den samme for os alle. Ingen af os kender banen. Her vil man virkeligt kunne se, hvem der har lært banen hurtigt og er godt forberedt, og hvem der ikke er ... Jeg vil prøve at lære banen virkelig hurtigt, og som altid vil jeg give mit bedste! ", siger Maiken Rasmussen. Og at hun er i stand til at lære virkeligt hurtigt, har den unge racerkører fra Danmark allerede vist på Hockenheim!

Derfor satte Maiken Rasmussen selv et klart mål for de næste to løb: "Efter den gode start i Hockenheim, er det naturligvis mit mål at forbedre mig selv Det er svært at lave en forudsigelse her og nu, men mit mål er at nå en plads blandt top 5 i det samlede resultat, og mindst en 3. plads i junior mesterskabet i slutningen af løbs-weekenden! Og jeg vil helt sikkert kæmpe for det!"

For alle, der planlægger at tage til Østrig, er her den foreløbige tidsplan for løb 2 og 3 på Red-Bull-Ring i Østrig:

16:10 til 16:40 - Volkswagen Scirocco R Cup Race 2

Startrækkefølgen for det andet løb på søndag, bestemmes ud fra resultaterne af det første løb om lørdagen, men de 8 først placerede deltagere vil starte i omvendt rækkefølge (den 8. placerede kører i race 1, starter på pole-position, den 7. placerede i en anden position ... osv.). Resten af feltet, fra position 9 og frem, vil starte på den position, hvor de afsluttede det første løb om lørdagen.

Den tyske tv-kanal Sport 1 vil sende det første løb på lørdag fra 19:30 til 20:00. Det andet løb vil blive vist som en del af DTM Magazine i et resumé på søndag fra 18:25 til 19:25.