Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK Motorsport går atter efter to sejre

Danish Endurance
Championship 

30/05/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeamet starter for første gang i to år på Ring Djursland
Resultatmæssigt kom DK Motorsport godt fra start, da årets Danish Endurance Championship blev skudt i gang på Padborg Park i starten af maj. Trioen Lars Højris, Tom Pedersen og Per Johansen tog sejren i to-liters klassen, mens DK Motorsports nye satsning i Clio-divisionen også bar frugt med en sejr til Jan Seerup, Johnni Andersen og Thomas Wulff.
 

”Det resultat skal vi gerne gentage i næste runde,” siger Per Johansen om det kommende løb. Det køres på Ring Djursland den 4. juni, der er en bane, hvor teamet kun en gang tidligere har været til start, og hvor man var uheldige.
”Vi havde en afkørsel, der dengang ødelagde bilens bagbro og vores vinderchancer, men det resultat fortæller intet om vores muligheder i år på banen.”

”Vi får det nok lidt sværere end på Padborg Park og Jyllandsringen, for dette her er en bane, hvor der er to lange strækninger og nogle hjørner, hvor man skal vende, og her får vi nok svært ved at følge de hurtigste biler på langsiden,” siger Tom Pedersen. ”Jeg er sikker på, at vi nok skal kunne følge med rundt i svingene og igennem Skoven, men langsiderne er noget andet. Men vi vil kæmpe det bedste, vi har lært, og udover at blive bedste to-liters bil vil vi også gå efter at komme i top 3 generelt. Og det kommer vi!”


(Foto: DK Motorsport)

Ved premieren på Danish Endurance Championship var DK Motorsport uheldig, da teamets Opel Corsa blev ramt af mystiske udsættere. Det viste sig at være en ødelagt ledning, som forårsagede miseren.

”Nu har vi testet bilen, og den kører perfekt, så jeg tror godt, at vi kan vinde. Også generelt,” siger Lars Højris, der er den nye mand i bilen i år.
”Vi kunne jo se ved det første løb, at når vi kørte, så kunne vi følge med Porscherne og BMW’en, og nu har jeg altid godt kunnet lide at køre på Ring Djursland, så jeg håber på et godt resultat. Jeg synes, at vi har en god kørerbesætning, og vi kan være med fremme, for vi kunne se ved det forrige løb, at konkurrenterne også skal skifte dæk ligesom os. Men fire timer er stadig lang tid.”

Ved det kommende løb på Ring Djursland vil DK Motorsport have samme bemanding i sin Clio som ved premieren, og alle tre kørere har erfaring med Ring Djursland.

”Det er altid en spændende bane med udfordringer. Det er en bane, der ikke køres så meget på, så det bliver svært for mange, men det er et løb, jeg glæder mig meget til, for det er en superfed bane,” siger Thomas Wulff. ”Det er de fire timer, der er mellem start- og slutflaget, som bliver afgørende. Vi skal forsøge at følge op på det gode resultat fra Padborg, men der er flere, som vil stå, hvor vi stod, så det bliver ikke nemt.”


(Foto: DK Motorsport)

”Jeg håber personligt, at jeg kan gøre det bedre denne her gang, for jeg var ikke tilfreds med min egen indsats på Padborg Park,” siger Johnny Andersen. ”Jeg havde ikke det sidste, der skulle til for at bremse en tand senere, for bilen kørte perfekt, men jeg ville gerne have kørt hurtigere. Jeg håber, at jeg kan køre hurtigere denne her gang, men det er også bedre at komme helt igennem. Det er rart at hente et sekund på en omgang, men det kan blive dyrt, hvis man ryger af. Man skal køre meget stærkt for at kunne indhente noget, hvis man har haft en afkørsel.”

DK Motorsport


Læs mere om:
  • Jan Seerup
  • Lars Højris Nielsen
  • Per Johansen
  • Thomas Wulff
  • Tom Pedersen
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •