Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Vejret kan blive en joker i Tegee-Dan Clio Cup

Clio Cup - DK 
25/05/11 

Clio CupDen anden af årets i alt syv afdelinger af Tegee-Dan Clio Cup køres i den kommende weekend på Padborg Park ved den dansktyske grænse. Her skal en række af landets bedste racerkørere i kamp i den hurtigste mærkeklasse herhjemme, men der venter dem måske en ny udfordring. Vejret kan blive en joker, der kan give deltagerne anderledes udfordringer.
 


Michael Christensen (1) vil droppe flinkeskolen, når der skal overhales. Ved sæsonpremieren kom han ikke forbi Christian Siepmann (3) i første løb.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Hvis vi får regn, kan der ske meget, og så kan det blive tilfældighederne, der vil være afgørende,” siger Michael Christensen, Varde. Han var en af løbsvinderne, da Tegee-Dan Clio Cup havde sæsonpremiere i påsken på FDM Jyllandsringen. Men han var ikke helt tilfreds med udbyttet af årets første løbsweekend.

”Jeg skal have noget mere ud af det. I hvert fald mere end Jacob,” siger han med henvisning til Jacob Christensen, Selling, der var meget tæt på at score maksimumpoint. Han slog således Michael Christensen i tidtagningen og var markant bedre til at avancere i det første løb, hvor deltagerne starter i omvendt rækkefølge af tidtagningsresultatet.

”Det bliver bare et spørgsmål om at klø på. Jeg skal nok være lidt mere kynisk med at komme forbi ham, som ligger foran, fremfor at være The good guy,” siger Michael Christensen. Men han skal ikke forvente at få noget foræret.

”Jeg kommer for at vinde,” siger Jacob Christensen. ”Desværre er det et løb, hvor jeg ikke har mulighed for at teste inden, for jeg lever ikke af at køre motorløb, men af at arrangere rejser til motorløb, og da Le Mans er lige om hjørnet, er jeg midt i min højsæson. Jeg vil give den, hvad jeg kan, og jeg har heldigvis nogle gode mekanikere, som er gode til at gøre bilen klar. De ringer ikke. De sørger bare for at bilen er klar.”


Michael Christensen (1) og Jacob Christensen (2) var i kamp ved første afdeling af Tegee-Dan Clio Cup.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Mens Michael og Jacob Christensen og størstedelen af feltet i Tegee-Dan Clio Cup har et indgående kendskab til racet med de identiske og lynhurtige franske biler, så kommer årets anden afdeling også til at tælle et par debutanter.

Den ene er Martin Vedel Mortensen, Odense, der ikke bare er debutant i Tegee-Dan Clio Cup, men i banesporten i det hele taget. Men helt grøn er han dog ikke. Han har i perioden fra 2003 til 2010 kørt gokart, hvor de seneste tre sæsoner er blevet tilbragt i gearklassen KZ2, hvorfor det ikke bliver uvant for ham at køre race, hvor hænderne skal bruges til andet end at dreje på rattet.

Feltets anden debutant er dog noget mere erfaren. Det er Kim Lund, Silkeborg, der efter bl.a. to Danmarksmesterskaber i gruppe N og et par sæsoner i Danish Touringcar Championship nu prøver kræfter med Tegee-Dan Clio Cup. Det kommer til at ske i en nyindkøbt racerbil, som han i ugen op til løbet har testet på Padborg Park.

Stillingen i Tegee-Dan Clio Cup:

Plac. Kører Hjemsted Point
1 Jacob Kristensen Selling 57
2 Michael Christensen Varde 50
3 Christian Siepmann Risskov 45
4 Martin Frederiksen Odense 37
5 Jan Engelbrecht Virum 35
6 Jan Seerup Greve 31
7 Ronnie Nielsen Smørum 30
8 Peter Rasmussen Søllinge 24

Tegee-Dan Clio Cup Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Padborg Park
  • 29/05/11 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •