Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Formel Ford vender tilbage til hovedstadsregionen

Formel Ford - DK 
25/05/11 

Efter tre års pause kører klassen løb på Sturup Raceway tæt på København
Den danske løbsserie for Formel Ford har i sin natur de tre permanente danske racerbaner som omdrejningspunkt, men reelt er der i år også tale om et stor-dansk mesterskab. Hele to gange køres der nemlig løb i det gamle danske område, Skåne, og det sker begge gange på Sturup Raceway – en racerbane, som ligger bare tre kvarters kørsel fra Rådhuspladsen i København.
 

Første gang, der i år skal køres på Sturup Raceway, bliver i den kommende weekend, hvor klassen starter på den 2.087 meter lange bane. Det er første gang siden 2008, at den danske Formel Ford-serie kører løb og kæmper om mesterskabspoint på den svenske bane, og størstedelen af feltet vil derfor komme til at stå overfor en ny udfordring. Det er nemlig kun ganske få kørere, der tidligere har kørt race her.


Morten Dons, Mikkel Byrialsen og Michele Gatting er tre af de kørere, som ikke tidligere har kørt på Sturup Raceway.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Helt konkret er der blot tre danskere i feltet, der har løbserfaring med Sturup Raceway, og de må derfor spås gode muligheder for tilfredsstillende resultater. Som den eneste kører i feltet har Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, hele to DM-afdelinger på banen bag sig. Det var i 2007 og 2008, han kørte der, men ved det sidste af de to løb fik han også følge af Frank Mortensen, Helsinge, og Jesper K. Egebart, Børkop, der det år fik deres Formel Ford-debut.

Specielt Jesper K. Egebart gik det godt for ved den lejlighed. Han var ved det løb involveret i en tæt kamp med de to senere Danmarksmestre Dennis Lind og Kevin Magnussen, Roskilde, hvor han bl.a. førte løbet, og det endte med, at han her kunne notere sig for sin første sejr. Med det faktum in mente, at han vandt sæsonpremieren på Padborg Park og faktisk har vundet sine syv seneste Formel Ford-starter i træk, synes Jesper K. Egebart at være favorit.

Men der er dog tre kørere, som må forventes at kunne yde ham alvorlig modstand. En af dem er Michelle Gatting, Rungsted, som i år er debutant i klassen. Her kører hun for det sjællandske Fluid Motorsport, der mere eller mindre har Sturup Raceway som hjemmebane. Det er i hvert fald en bane, som teamet ofte tester på, og teamchef Elvin Nielsen kender alle finurlighederne herfra.

For Elliot Winther, Roskilde, og Jacob Nørtoft, Vemmelev, bliver udfordringen lidt større. Såvel de to kørere som deres respektive teams – Winther Racing og Copytec Racing – har endnu deres første optræden til gode på Sturup Raceway.

Det har feltets svenske islæt derimod ikke. Milton Lundström, Sverige, har nemlig tidligere kørt løb på Sturup Raceway, og da han bor i Limhamn, kan han næsten ikke komme tættere en hjemmebane.

Stilling – mesterskab:

Plac. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 50
2 Elliot Winther Mygale-Duratec 36
- Jacob Nørtoft Spectrum-Duratec 36
4 Michelle Gatting Van Diemen-Duratec 26
5 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 21
6 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 17
- Kasper Bording Aquila-Zetec 17
- Morten Dons Vector-Zetec 17
9 Frank Mortensen Ray-Duratec 11

Stilling – Zetec Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 41
- Morten Dons Vector-Zetec 41
3 Kasper Bording Aquila-Zetec 40

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 29/05/11 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK - DM
  •