Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen tabte DM-føring på teknisk fejl

DM Rally 
26/05/11 

Rallykøreren kørte kun 200 meter i anden afdeling af DM
Anden afdeling af Mekonomen Rally Championship blev en meget kort affære for Frank Nielsen. Blot 200 meter af Tegee-Dan Rally mellem Horsens og Juelsminde nåede rallykøreren fra Odder at være med i, og det betød, at han mistede sin føring i Danmarksmesterskabet for 2WD-biler i rally.
 

”Det er virkelig irriterende, for nu skal der i den grad hænges på resten af året, for vi mangler pointene fra løbet i Juelsminde,” siger Frank Nielsen, der dog i gåseøjne kun er rykket fra første- til andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet.


Frank Nielsen og Børge Jensen nåede at sætte startnummer og rallyplader på deres bil i Tegee-Dan Rally, men de fik kun 200 meter i selve løbet.
(Foto: FN-Rally)

”Problemerne begyndte at opstå fredag aften, hvor vi kørte en shake-down test inde i centrum af Juelsminde,” forklarer den uheldige rallykører. ”Bilen gik simpelthen bare i stå, da jeg drejede rundt om et hjørne, for vi kunne ikke starte den igen. Jeg kunne ikke se nogen fejl inde på mit instrumentbræt, så det undrede mig lidt. Jeg tænkte, at det bare måtte være en ledning, der var knækket.”

Fredag aften tilbragte Frank Nielsen og FN Rallys serviceteam bogstaveligt talt på stranden i Juelsminde, hvor der på den store service blev ledt efter en mulig løsning.

”Vi stod på hovedet i bilen hele fredag aften og pludselig startede den,” forklarer Frank Nielsen. ”Vi troede, at vi havde fundet fejlen, men da vi kørte fra start lørdag morgen, kørte vi bare 200 meter og så gik bilen i stå.”

Men konkurrenterne kæmpede om sekunder og tiendedele på hastighedsprøverne, måtte FN Rallys mekanikerteam atter gennemgå bilen på kryds og tværs.

”Efter tre timer fandt vi ud af, at det var en sensor, som var gået i stykker, og som havde kortsluttet systemet,” forklarer Frank Nielsen. ”På det tidspunkt var vi klar til at komme ud at køre race igen – men da var løbet kørt.”

Der kommer dog ikke til at gå lang tid, inden Frank Nielsen og Børge Jensen skal ud at køre rally igen. Allerede i den kommende weekend stiller de til start i et minirally i Billund.

FN-Rally


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: