Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Prins Joachim starter i weekenden på Padborg Park

Historisk 
24/05/11 

I den kommende weekend køres den årlige Historiske Festival på racerbanen
Padborg Park er i år gået ind i sin niende sæson, og selv om det stadig er Danmarks yngste racerbane, så har grænselandets hurtigste sportsanlæg allerede opbygget sine traditioner.
En af dem er, at sæsonens anden løbsweekend sætter de historiske standard- og sportsvogne i fokus, og i år bliver heller ingen undtagelse.
 


HKH Prins Joachim starter i den kommende weekend på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

Når Historisk Festival køres på Padborg Park i den sidste weekend maj, er hovedvægten lagt på racerbiler med patina og år på bagen, og der er samlet et stort felt. Blandt deltagerne er Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Møgeltønder, der starter i sin cremefarvede Lotus Cortina i klassen for standard- og sportsvogne op til 1965.

Det er to år siden, at den kongelige racerkører sidst var til start på Padborg Park, og det er en racerbane, der virkeligt passer ham. Ved de to løb, der blev kørt i 2009, sluttede Hans Kongelige Højhed Prins Joachim på henholdsvis tredje- og andenpladsen.


Sidste gang han startede på Padborg Park, fik HKH Prins Joachim to pokaler med sig hjem.
(Foto: Morten Alstrup)

Historisk Festival tæller som årets anden afdeling af Dansk Automobil Sports Unions forskellige mesterskaber for klassiske racerbiler, der har 35 eller flere år på bagen. Men selv om der er tale om ældre sager, bliver der ikke sparet på maskineriet. Der bliver givet gas. Præcist ligesom da bilerne var nye.

Tre felter for historiske biler kommer til start på Padborg Park, og meget naturligt er de opdelt efter aldersgrupper i intervaller over 5-6 år. Skillegrænserne er her 1965, 1971 og 1976. Det er alt sammen udtryk fra det seneste år, bilerne må stamme fra.

I 1976-klassen vil man traditionelt kunne opleve en række af de Porsche 911-modeller, der for alvor var med til at give det tyske mærke sin klare sportsprofil. Men her er der også en række andre modeller med. I 1971-feltet – hvor der både er en stor og en lille klasse – vil man i den store klasse kunne opleve Ford Escorter i kamp mod BMW 2002-modeller, mens den lille klasse vil byde på de evindelige hundeslagsmål mellem de små Hundehuse og deres britiske og italienske konkurrenter.

Historisk Festival har i øvrigt også en klasse for nyere klassikere. Det er den såkaldte Youngtimer-klasse for biler, der er mindst 15 år gamle. Herudover omfatter programmet også løb for motorcykler, Special Saloon Car og Tegee-Dan Clio Cup.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • 29/05/11 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  • 29/05/11 - Padborg Park - Historisk 1965 mesterskab - DM
  • 29/05/11 - Padborg Park - Historisk 1971 mesterskab - DM
  • 29/05/11 - Padborg Park - Historisk 1976 mesterskab - DM
  • 29/05/11 - Padborg Park - Special Saloon - DM
  • 29/05/11 - Padborg Park - Youngtimer
  •