Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Mazda 787B kommer tilbage til Le Mans

Le Mans 
24/05/11 

Le MansMazda er foreløbig den eneste japanske bilfabrik som har vundet 24 timers løbet på Le Mans. Bedriften skete i 1991 hvor den karismatiske Mazda 787B kæmpede bravt hele vejen, og det var her hvor favoritterne faldt på stribe.
Nogle af dem som var sat til at vinde løbet, var f.eks John Nielsen i en Jaguar XJR-12 eller Michael Schumacher i en Mercedes-Benz C11.
 

Det var Volker Weidler, Johnny Herbert og Bertrand Gachot der kørte den fantastisk flotte racerbil med den meget karakteristiske wankel motor lyd. De kom igennem løbet på deres Dunlop dæk, og sejrede efter at have kørt 362 omgange, som er 4922.810 kilometer, med en gennemsnitshastighed på 205.333 km/t.

Det er nu 20 år siden alt det her skete og det skal fejres i år, har Automobile Club de L'Ouest (ACO) besluttet. Mazda kommer til Circuit de la Sarthe med Mazda 787B der vandt i 1991, lørdag den 11. Juni og vil køre nogle demonstrationsomgange før løbet.

Det er lige nu planen at bilen skal køre ca. klokken 12:30 lørdag middag, og for dig der ikke var på plads i 1991.
Snyd ikke dig selv for denne oplevelse.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS