Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Henrik Lilja med helt fremme ved EM i Superkart

Go Kart 
24/05/11 

I weekenden d. 14.-15. maj deltog Henrik Lilja i en PVP/PVP-kart ved den første afdeling af Europamesterskabet for Superkart (250 ccm). Der var 46 deltagere fra hele Europa til start på den franske Formel 1 banen; Magny Cours. På dette fantastiske baneanlæg opnår Superkarten en gennemsnitsfart på ca. 160 km/t, en tophastighed på 231 km/t og en svinghastighed, der udsætter kroppen for 2,5 G, svarende til at dit hoved vejer ca. 20 kg!
 


Henrik Lilja
(Foto: H. Lilja)

Henrik, som er debutant i dette mesterskab, kvalificerede sig som nr. 4, kun 0,3 sekunder efter karten på pole position.

Under race 1, avancerede Henrik til en 2. plads for senere at falde tilbage til en 4. plads pga. manglende greb på forhjulene.

Til race 2, blev der monteret nye dæk og karten blev justeret for at reducerer understyringen. Desværre kom understyringen igen i løbet af race 2 samtidig med, at motoren begyndte at mangle træk ved lave omdrejninger. Resultatet for race 2 blev en 6. plads, som betyder at Henrik ligger nummer 5 i den samlede stilling for EM.


Henrik Lilja
(Foto: www.cikfia.com)

En meget flot debut, hvor Henrik nu har vist, at han kan være med helt fremme i den ”rigtige ende” af det store Superkart-felt.

Næste EM-løb køres d. 11.-12. juni på Most i Tjekkiet og til dette løb vil der være optimeret yderligere på motoren, så forventningerne er store.

v/Kristian Rasmussen
HK Motorsport


Læs mere om:
  • Henrik Lilja
  • Magny-Cours
  •