Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh vinder anden afdeling af DM i rally

DM Rally 
23/05/11 

Stor succes for Peugeot Sport Dealer Team DK
Anden afdeling af Danmarksmesterskabet blev en stor succes for Peugeot Sport Dealer Team DK. Tre af teamets biler besatte pladserne 1, 3 og 5 i generalklassementet, hvor Ib Kragh og Mie Petersen fra Juelsminde og Vejle scorede den store triumf med en hjemmebanesejr i Tegee-Dan Rally, der blev kørt på Juelsminde-halvøen.
 

”Jeg er bare så lykkelig for, at jeg fik en sejr, og at jeg kunne vinde på hjemmebane,” siger Ib Kragh. ”Jeg havde håbet på, at jeg kunne komme i top 3, men jeg vidste, at det ville være svært at vinde, så derfor besluttede jeg mig for at give gas fra start. Det viste sig at være den rigtige strategi, for jeg fik hurtigt et forspring, som de andre ikke kunne indhente.”


Ib Kragh og Mie Petersen vandt Tegee-Dan Rally på hjemmebane

Det var specielt en kører, som truede Ib Kragh. Det var mærkefællen Brian Madsen, som i løbets anden halvdel kom tættere på den senere vinder.

”Brian pressede og kørte sin chance, fordi han håbede, at jeg lavede en fejl, og på prøve 10 var jeg da også ved at sælge det hele i skoven ved Bjerre,” forklarer Ib Kragh. ”Jeg havde sagt, at jeg ikke ville satse derude, men første gang vi kørte igennem, kunne jeg køre fuld gas i et sving, men anden gang ramte jeg det ikke rigtig, så bagvognen gik ud med 170 km/t i skoven. Men jeg reddede den og tænkte, at jeg vi ikke skulle spilde noget, når vi nu førte med så mange sekunder.”


Christian Jensen og Søren Tøndborg formåede at forsvare deres andenplads i DM i rally

Slutfacit blev en sejr med en margen på 12 sekunder til Ib Kragh og Mie Petersen, der på podiet fik følgeskab af teamkammeraterne Christian Jensen og Søren Tøndborg fra Ans og Tøndborg. De tog en generel tredjeplads.

”Jeg ville gerne have været længere oppe, men vi havde ikke formen til det og eksperimenterede også meget med bilen. Vi kørte meget konstant i dag, men Ib og Brian har bare været bedre,” siger Christian Jensen, der med tredjepladsen forsvarer sin andenplads i kampen om Danmarksmesterskabet.


Esben Hegelund scorede sit bedste resultat i et DM-rally, hvor han tog en femteplads med Freddy Pedersen

”Jeg vil sige et stort tillykke til Ib. Det var perfekte rammer her for ham, så vi kan fra teamet kun være glade over resultatet, når også Esben kører en femteplads hjem.”

Netop Esben Hegelund fra Hadsten, der denne gang havde Freddy Pedersen fra Bjerringbro med som codriver, leverede sit bedste resultat nogensinde i et DM-løb. Han konkurrerede om at være gladeste kører i Peugeot Sport Dealer Team DK.

”Vi havde sat os et mål om at komme i top 10, og vi sluttede på en femteplads, og på et tidspunkt så det ud til, at vi kunne komme til at konkurrere om fjerdepladsen,” siger Esben Hegelund, der havde blot sin tredje start i den avancerede Peugeot 207 Super 2000.

”Vi laver desværre en fejl på en prøve, hvor vi har en snurretur, og bilen går i stå. Der går over 20 sekunder, inden vi kommer i gang igen, og så er vi godt klar over, at chancen for fjerdepladsen var forsvundet. Så havde vi de sidste tre prøver til at få kørt os lidt mere ind på bilen, og det gik rigtig, rigtig godt, og vi forbedrede tiden betydeligt.”


Kjeld Seidler og Allan Røntved valgte at trække sig du fra sikkerhedshensyn

Peugeot Sport Dealer Team DK’s fjerde mandskab kom imidlertid ikke i mål ved Tegee-Dan Rally. Kjeld Seidler og Allan Røntved fra Holmegaard og Haslev valgte at stoppe før tid.

”Vi kørte på et hurtigt stykke, hvor det gik ligeud, og hvor motoren går i begrænseren. Vi kørte omkring 185-190 km/t, men da vi skulle bremse til en chikane, gik bremsepedalen i bund,” fortæller Kjeld Seidler.

”Hvordan det lykkedes os at komme igennem chikanen, forstår jeg faktisk ikke lige nu, men der blev jeg rigtig bange. Vi besluttede os for at køre resten af prøven stille og roligt og køre til servicepladsen og udgå. Nu må vi finde ud af, hvad der er sket, men det var for farligt at fortsætte.”


Læs mere om:
 • Allan Røntved
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Ib Kragh
 • Kjeld Seidler
 • Mie Petersen
 • Søren Tøndborg
 • Juelsminde
 • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: