Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Supertalenter sejrede igen

DM Rally 
24/05/11 

Simon Larsen og Nicklas Daugberg udbygger føring i DASU Cup
Danmarks unge og meget talentfulde rallyhold, tyveårige Simon Larsen fra Nykøbing Falster og syttenårige Nicklas Daugberg fra Fuglebjerg, beviste i weekenden, at de er værdige modtagere af den talentstøtte, de får fra Dansk Automobil Sports Union.
 

I Tegee-Dan Rally på landevejene omkring Juelsminde vandt de med deres lille Suzuki Swift Sport for andet DM-rally i træk deres klasse i DASU-Cup for standardbiler under 1600 ccm.

Det skete efter en meget hård og sekundtæt dyst med Jacob Jensen og Casper Jensen fra Broby i Citroën Saxo.


Simon Larsen og Nicklas Daugberg flyver her med topfart i deres Suzuki Swift Sport hen over en bakketop og til føring i DASU-Cup for standardbiler under 1600 ccm.
(Foto: Intercom)

"Vores konkurrenter lagde stærkt ud, og efter tre hastighedsprøver var vi 10 sekunder bagefter. Men så skruede vi op for tempoet, og i mål havde vi taget sejren med kun tre sekunder," siger en glad Simon Larsen, der tilføjer:

"Det var faktisk helt fint at komme lidt under pres, det var længe siden, vi prøvede det."

Også codriver Nicklas Daugberg var tilfreds:

"Det var rigtig spændende og sjovt at ligge i så tæt sekundfight. Det gjaldt om at holde hovedet koldt og tempoet højt, og det gjorde vi," siger den dygtige codriver, der på grund af sin unge alder endnu ikke har kørekort.


Næste rally i Sverige byder på grusprøver for Larsen og Daugbjerg. Her kører de sidelæns gennem et sving på weekendens eneste grusprøve i Jylland.
(Foto: Intercom)

Tre dage inden løbet fik Larsen og Daugberg i øvrigt motorproblemer under en test, og de måtte derfor køre rallyet med en reservemotor, der ikke var lige så hurtig.

Med klassesejren i Tegee-Dan Rally er Simon Larsen og Nicklas Daugberg nu godt på vej til at gentage succesen fra sidste år, hvor de vandt DASU Cup 0-1600 standard gr. N.

I danmarksmesterskabet i rally kører de i mesterskabet for tohjulstrukne biler under 2000 ccm, både tunede og standard, så her er de oppe mod langt hurtigere biler, men ligger dog med en ottendeplads som bedste standardbil.


Syttenårige Nicklas Daugberg fra Fuglebjerg og tyveårige Simon Larsen fra Nykøbing Falster beviste i weekenden, at de er værdige modtagere af den talentstøtte, de får fra Dansk Automobil Sports Union.
(Foto: Intercom)

Hos Dansk Automobil Sports Union er man godt tilfreds med de unge rallytalenter:

"Simon og Nicklas gjorde det, vi forventede, de kørte fornuftigt, men alligevel hurtigt nok til at tage klassesejren," siger Lene Jørgensen, projektansvarlig for Dansk Automobil Sports Unions talentudvikling. Lene Jørgensen følger de unge talenter i alle årets rallyer.

Næste indsats for Larsen og Daugberg bliver i det yderst krævende svenske South Swedish Rally fra 2. til 5. juni, hvor de møder den svenske elite.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: