Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Udbyggede DM-føringen

DM Rally 
23/05/11 

Brian Madsen toer, men slog værste konkurrent
Slagelsekøreren Brian Madsen har som erklæret mål at være landets hurtigste rallykører i år i sin Peugeot 207 Super 2000.
I weekendens Tegee-Dan Rally ved Juelsminde kunne Brian Madsen og hans codriver Henrik Vestergård fra Mørke dog tillade sig at være tilfredse med en andenplads, for den betød, at de udbyggede føringen i mesterskabet.
 


Henrik Vestergaard og Brian Madsen kørte sidst sammen i 2008, hvor de var på vej mod DM-titlen, da de blev torpederet på en motorvej af en uopmærksom bilist. I weekenden blev de nummer to i Tegee-Dan Rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Det var lokalmatadorerne Ib Kragh og Mie Petersen i endnu en Peugeot 207 Super 2000, der satte tempoet fra tidlig morgen. De kørte et flot løb og var på et tidspunkt 22 sekunder foran. I mål havde Brian Madsen og Henrik Vestergaard dog reduceret forspringet til 12 sekunder efter knapt 140 kilometers hastighedsprøver på snoede og naturskønne landeveje omkring Juelsminde.

"Ib Kragh lagde ud i et højt tempo, og da vi på de første tre prøver kørte på for hårde dæk, kunne vi ikke hænge på. Fra prøve 4 var vi atter konkurrencedygtige, men da var løbet reelt kørt," siger den regerende 2WD-mester.

Codriver Henrik Vestergaard sad for første gang i to et halvt år ved siden ad Brian Madsen i en Super 2000-bil, og trods nederlaget kunne han smile:

"At køre rally i en Super 2000-bil er den ultimative oplevelse, og man sidder med et bredt smil på, mens man læser noterne," sagde Vestergaard.


Brian Madsen og Henrik Vestergaard kørte meget stærkt til slut i deres Peugeot 207 Super 2000 fra det professionelle italienske team Friulmotor.
(Foto: Michael Eisenberg)

Med Ib Kraghs gode resultat er der nu flere kørere, der melder ind på totalsejrene i dansk rally. Men for Brian Madsen blev weekendens resultat meget tilfredsstillende:
"Selv om Ib Kragh og Mie Petersen vandt en meget fortjent sejr, har vi rent faktisk øget vores forspring i mesterskabet, eftersom vores værste konkurrenter Christian Jensen og Søren Tøndborg kom i mål efter os. Så det tegner ganske godt fremover, vurderer Brian Madsen.


Brian Madsens Peugeot fløj langt på landevejene ved Juelsminde, og selv med en andenplads har Slagelsekøreren udbygge sin DM-føring.
(Foto: Michael Eisenberg)

Stillingen i danmarksmesterskabet efter to løb:

Pl. Kørere Mærke Point
1 Brian Madsen Peugeot 207 Super 2000 35
Henrik Vestergaard
2 Christian Jensen Peugeot 207 Super 2000 27
Søren Tøndborg
3 Max Christensen Subaru Impreza WRX STI 22
Ole R. Frederiksen
4 Ib Kragh Peugeot 207 Super 2000 20
Mie Petersen
5 Esben Hegelund Peugeot 207 Super 2000 17
Freddy Pedersen

Næste løb til mesterskabet i rally køres i Sønderjylland lørdag den 18. juni.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Henrik Vestergaard
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: