Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Flere kæmper om 2WD-sejren i Tegee-Dan Rally

DM Rally 
20/05/11 

Klassen for de to-hjuls-trukne rallybiler er den største i Mekonomen Rally Championship
Klassen for de to-hjuls-trukne rallybiler er den største mesterskabsklasse i årets Mekonomen Rally Championship. Da sæsonen blev indledt for snart to måneder siden ved ADAC Wikinger Rallye i det nordlige Tyskland, nåede intet mindre end ni mandskaber på pointtavlen i kampen om den guldmedalje fra Danmarks Idræts Forbund, der kæmpes om.
 

Ved Tegee-Dan Rally – der er anden afdeling af Mekonomen Rally Championship – kan deres forventes øget kamp om sejren i 2WD-klassen. Feltet er nemlig vokset betydeligt til løbet, der køres lørdag mellem Juelsminde og Horsens, mens enkelte hidtidige deltagere starter med hurtigere materiel.


Simon Vallentin Hansen/Sune Vallentin Hansen har deres første start i en Peugeot 206 Super 1600 i Mekonomen Rally Championship
(Foto: Henrik Skovhuus)

Intet mindre end 16 mandskaber kæmper med i 2WD-klassen i Tegee-Dan Rally, og her er der flere stærke kort, som får deres sæsonpremiere. Simon Vallentin Hansen/Sune Vallentin Hansen, begge Gislinge, starter således for første gang i Mekonomen Rally Championship i en Peugeot 206 Super 1600, der må forventes at høre til blandt de hurtigste biler i klassen, hvor alle biler i øvrigt trækker på forhjulene.

Hele fire af de såkaldte Super 1600-rallybiler er tilmeldt løbet i Juelsminde, hvor det kun var Jesper Bisted/Leif Heick, Horsens/Hejnsvig, der var med ved sæsonpremieren. Ny mand i en af de hurtige maskiner er Marco Gersager, Rødovre, der har skiftet sin hidtidige Ford Fiesta ud med en Opel Corsa Super 1600 – en bilmodel, som faktisk tidligere har vundet DM-rallyer generelt. Tegee-Dan Rally kommer også til at byde på et gensyn i DM-sammenhæng til Søren Jensen/Tue Reenberg, Haarby/Faaborg, der i deres seneste DM-optræden kom i top 5 blandt 2WD-kørerne med deres Citroën C2 Super 1600.

2WD-klassen byder ligeledes på et gensyn med et hold regerende Danmarksmestre, men det er ikke klassens forsvarende mestre. Det er sidste års vindere af Tunet National Carsten Jensen/Michael Fasterholt, Holstebro/Billund, som får sæsonpremiere i Mekonomen Rally Championship i deres Renault Clio RS R3.


Søren Jensen/Sune Reenberg er ved Tegee-Dan Rally tilbage i feltet med deres Citroën C2 Super 1600
(Foto: Morten Alstrup)

Dette skrappe felt betyder alt andet lige, at de aktuelle førende i mesterskabet – Frank Nielsen/Børge Jensen, begge Odder – skal være klar fra start, hvis de skal forsvare deres plads øverst i tabellen. Effektmæssigt er deres Citroën C2 R2 Max ikke nær så potent som mange af konkurrenternes biler, så her må de trække på deres evner med rat og kort i hænderne.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: