Formel 3
Euro Open

21/05/11

Johan Jokinen havde endnu en succesfuld weekend i 2. afdeling af European F3 Open i Magny-Cours i Frankrig – og det kunne med lidt held være blevet til endnu mere.

Efter en noget skuffende 6. plads i tidtagning med en beskadiget bundplade i F3-raceren tog Johan Jokinen fat på 1. race om lørdagen. Efter få omgange med spektakulære overhalinger lå Johan på en 2. plads i racet og var her og der og alle vegne bag den førende brasilianer, Correa. Med 4 omgange tilbage i løbet ser Johan en åbning på indersiden af brasilianeren før sving 1, men Correa lukker døren totalt, og forsøget ender med en tur gennem gruset.

”Set i bakspejlet skulle jeg nok have ventet, men Correa var i en stime af fejl og jeg så en klar åbning, og den gik jeg efter. Jeg var den hurtigste mand på banen og går jeg ikke efter føringen når der er en klar chance, kæmper jeg ikke længere om førstepladsen, og det er altid mit mål”, siger Johan Jokinen. ”Havde jeg fortsat mit forsøg, var vi nok kørt sammen.”

Johan kom tilbage på banen på en 4. plads, som han holdt til slut og skulle derved starte søndagens løb på 3. plads, da man i serien vender om på de 6 første fra race 1.

Johan Jokinen var kommet med et ønske om at synge ”Der er et yndigt land” efter søndagens løb, og det ønske gik i opfyldelse. Efter at have taget 2. pladsen efter starten overtog Johan føringen halvvejs i racet efter en meget sen nedbremsning, og derfra kunne ingen følge med. Afstanden ved mål var over 7 sekunder til nr. 2 og Johan kørte undervejs klart den hurtigste omgang i løbet, hvilket giver et ekstra point på kontoen. Og så blev der sunget!

Johan Jokinen ligger nu på en klar 2. plads i serien med 1 point efter den førende Fontana. Næste løb er i Spa i slutningen af juni; Cedars-raceren er reserveret til Johan Jokinen, men først skal der arbejdes på at finde nogle penge.

”Jeg vil vinde denne serie, og jeg vil vinde den klart. Jeg håber at mine resultater på det sidste hjælper mig i min sponsorjagt, og jeg vil takke alle som hidtil har været med til at gøre dette muligt. Men folk må gerne se på min hjemmeside og mulighederne for at støtte mig. Jeg vil til gengæld love at gøre mit for at hente denne titel til Danmark”, siger Johan Jokinen, som bruger al sin tid uden for racing på sponsorarbejde.

Næste løb er i Spa-Francorchamps den 25.-26. juni.