Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hård kamp i vente ved Tegee-Dan Rally

DM Rally 
18/05/11 

Mange kørere byder ind på sejren i anden afdeling af Mekonomen Rally Championship.
Efter små to måneders pause genoptages kampen om Mekonomen Rally Championship i Store Bededagsferien. Det kommer til at ske i området mellem Horsens og Juelsminde, hvor hele den danske rallyelite fredag aften varmer op med rallyshow i Juelsmindes gader, inden de 12 afgørende hastighedsprøver i Tegee-Dan Rally køres lørdag.
 

Og der er hård kamp i vente, når det gælder kampen om generalsejren. Flere hold har lagt billet ind på den største pokal og de 20 point til Danmarksmesterskabet.

”Jeg kører hver gang for at vinde, og det gør jeg også denne her gang. Men det bliver lige så svært som alle de andre gange,” siger Brian Madsen, Slagelse, der fører Danmarksmesterskabet i den firhjulstrukne klasse over Christian Jensen, Ans.


Brian Madsen fører i kampen om Mekonomen Rally Championship forud for Tegee-Dan Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

”Er der en kører, som gerne vil slå mig, så er det Christian, men i særdeleshed tror jeg, at Ib Kragh bliver farlig. Jeg mindes, at han bed godt fra sig i sin lille Clio i 2008 og udnyttede sit lokalkendskab. Jeg synes ikke selv, at det er en fordel, når vi kører rally i Slagelse, men mon ikke Ib har tænkt sig at kæmpe igen?”

Det er tre år siden, at der sidst er blevet kørt DM-rally i området mellem Horsens og Juelsminde, og her var det Max Christensen, Svenstrup, der klarede sig bedst blandt de deltagere, som er med i årets Tegee-Dan Rally.

”Super 2000-bilerne skal nok få noget konkurrence, og de skal bestemt ikke tro, at de kan gå på vandet,” siger nordjyden, som kører i en tungere og mindre effektfuld Subaru Impreza. ”Sidste gang tog vi tre af Super 2000-bilerne og havde kun to foran os, så mon ikke vi kan nå at tage en mere?”


Max Christensen har en ambition om at være med i topstriden i Store Bededagsferien.
(Foto: Morten Alstrup)

Max Christensen sluttede på tredjepladsen i premiereløbet i Mekonomen Rally Championship, hvor hans bil ikke var helt konkurrencedygtig.

”Jeg har fået renoveret motoren på bilen, så der er mere effekt i den og det giver mere stabilitet. Vi får lidt flere hestekræfter i i forhold til DM-premieren, og så har vi fået løst vores problemer med bremserne,” siger Max Christensen. ”Resultatet skulle nødigt blive ringere end sidste gang, men vi kommer for at vinde. Det gør man altid, når man stiller op.”

En som også håber på en sejr er Ib Kragh, Juelsminde. Og det er der mange af de andre indbyggere i havnebyen, som gør.

”Jeg har nok en lille hjemmebanefordel, men det giver naturligvis også et forventningspres, når vi hele to gange skal køre en hastighedsprøve i selve Juelsminde, hvor vi faktisk kører forbi min bolig og mit værksted,” siger Ib Kragh. Og han vil ikke tage det som et nederlag, hvis han ikke skulle sætte hurtigste tid på by-prøven.


Ib Kragh er på hjemmebane, når der køres hastighedsprøver i Juelsminde.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”Hvis bare jeg vinder med otte sekunder samlet, så er det ligegyldigt. Jeg skulle gerne have et forspring, inden vi kommer til Juelsminde. Der skal lægges ud i et højt tempo. Det er i hvert fald plan A.”

Stillingen i 4WD-klassen i Mekonomen Rally Championship:

Pl. Kørere Hjemsted Mærke Point
1 Brian Madsen Slagelse Peugeot 207 Super 2000 20
Jens Christian Anker Smørum
2 Christian Jensen Ans Peugeot 207 Super 2000 15
Søren Tøndborg
3 Max Christensen Svenstrup Subaru Impreza 12
Ole R. Frederiksen Skibby
4 Jens Chr. Pilgaard Holstebro Mitsubishi Lancer Evo IX 10
Carsten Bjerregaard Holstebro
5 Steen Andersen Brøndby Mitsubishi Lancer Evo VII 9
Iben Louring Amager
6 Esben Hegelund Hadsten Peugeot 207 Super 2000 8
Preben Jensen Nibe

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Ib Kragh
  • Max Christensen
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •