Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Juelsminde skriver Danmarkshistorie

DM Rally 
17/05/11 

For første gang nogensinde køres et rally i centrum af en dansk by
Der bliver skrevet et stykke Danmarkshistorie, når anden afdeling af Mekonomen Rally Championship køres i Store Bededagsferien. For første gang nogensinde vil der blive kæmpet på sekunder og tiendedele til et Danmarksmesterskab i rally i hjertet af en af kongerigets mange byer.
 

Det er Juelsminde, der viser vejen
Byen på spidsen af halvøen mellem Horsens og Vejle Fjord bliver centrum for Tegee-Dan Rally, der køres fredag og lørdag, og som samler hele den danske rallyelite. Og den bliver stillet overfor en noget anderledes udfordring.

Normalt er det på de mindre veje, at man kan opleve rallykørerne i kamp om Danmarks Idræts Forbunds guldmedaljer. En grusvej gennem en skov eller en asfalteret bivej med mange sving er traditionelt steder, hvor kampen om sekunderne foregår, og når der køres indenfor byskiltene, sker det typisk på en hastighedsprøve i et industrikvarter.


Man kan komme tæt på rallybilerne i Juelsminde i Store Bededagsferien, når Tegee-Dan Rally køres.
(Foto: Morten Alstrup)

Men det ændrer Juelsminde og Tegee-Dan Rally godt og grundigt på i weekenden. Den afsluttende Mekonomen-prøve kommer nemlig til at foregå centralt i havnebyen og omfatter bl.a. Juelsgade og Wedelsgade – gader, der normalt befærdes af trafik i et noget andet tempo. Men området bliver naturligvis spærret behørigt af, så den danske rallyelite kan give den gas, mens byens borgere og de mange tilrejsende tilskuere kan opleve suset af dansk bilsports topklasse.

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: