Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK vil til tops

DM Rally 
17/05/11 

- i Tegee-Dan Rally i Juelsminde
Der er en klar målsætning for alle mandskaberne i Peugeot Sport Dealer Team DK, når næste afdeling af Danish Rally Championship køres i bededagene ved Juelsminde. Alle skal klare sig bedre end ved DM-premieren for halvanden måned siden, og det betyder i realiteten, at et af mandskaberne skal helt til tops.
 

”Jeg har nul point fra sidste gang, så jeg skal have maksimumpoint denne her gang,” slår Ib Kragh fast. Og han er på hjemmebane i Tegee-Dan Rally. ”Det er nok det, der bliver sværest. Mange kender mig og vil komme forbi og kikke, og så hviler der et pres på én, fordi de gerne vil have, at man kommer til at stå øverst til sidst. Det vil jeg nu også altid selv, når jeg kører…”

Det med hjemmebane skal virkelig tages meget bogstaveligt. To gange i løbet af lørdagen skal der køres en hastighedsprøve i centrum af Juelsminde, og den går lige forbi Ib Kraghs privatbolig og værksted.

”Det bliver nok svært med den by-prøve, fordi jeg kender stedet i forvejen, selv om jeg aldrig har prøvet at køre den så stærkt,” siger han. ”Heldigvis har vi fredag aften mulighed for at køre fuldfartstest på prøven, og det er vi ellers ikke vant til.”


Ib Kragh går efter sejr på hjemmebane.
(Foto: Sascha Dörrenbächer)

Hvis ikke forventningerne fra de mange bysbørn vil lægge pres på Ib Kragh, så vil en af hans teamkammerater gøre det.

”Jeg tror godt, at Ib kan vinde, men han får ikke noget foræret. Det bliver i hvert fald ikke uden kamp, hvis det sker,” siger Christian Jensen fra Ans. Han var den kører fra Peugeot Sport Dealer Team DK, der klarede sig bedst ved DM-premieren, hvor han dog blev slået af mærkefællen Brian Madsen.

”Ib og Brian bliver mine to værste konkurrenter, så det gælder bare om at være klar fra start,” siger 2009-Danmarksmesteren. ”Sidste år havde vi hurtigste tid på prøve 1 ved alle årets DM-løb. Det havde vi ikke ved det første løb i år, og det skal vi have ændret på. Tempoet virker til at være skruet op i år, så vi har ikke råd til at lægge dårligt ud, hvis vi vil vinde.”


Christian Jensen forventer hård konkurrence fra sin teamkammerat.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Den tredje Peugeot 207 Super 2000 i Peugeot Sport Dealer Team DK køres af Esben Hegelund fra Hadsten, og han har denne gang Freddy Pedersen fra Bjerringbro med i observatørstolen.

”Jeg har fået en enestående chance for at få noget af dansk rallysports guld med i andenkørersædet, og der skal man være et skarn for at sige nej,” siger Esben Hegelund.

”Freddy har hele tiden været supervisor for mig, og nu prøver vi et løb sammen, så jeg kan lære noget mere. Han kender jo bilen fra sidste år, og dette her vil være med til at give mig en god mulighed for at få det bedste resultat. Jeg har noget af det bedste materiel og så den bedste observatør ved siden af. Så må resten være op til mig.”


Esben Hegelund får en af Danmarks bedste co-drivere med i bilen.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Mens teamets tre Super 2000-biler alle har været i konkurrence siden DM-premieren i slutningen af marts, har Kjeld Seidler fra Holmegaard ikke været i aktion med sin Peugeot 307 CC. Tiden er gået med en total genopbygning af motoren.


Kjeld Seidler håber på bedre held end ved DM-premieren.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Vi håber, at vi kan starte i samme akter som vi sluttede med, for vi nåede at køre hurtigst i klassen på de første prøver i Tyskland,” siger Kjeld Seidler. ”Hvis det hele fungerer, så skulle vi gerne kunne blande os oppe i toppen af klassen. Og jeg vil da også gerne komme i top 10 generelt.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Ib Kragh
  • Kjeld Seidler
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Juelsminde
  • 21/05/11 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •