1600 Challenge

På vej mod toppen

17/05/11

Frederik Vodder nød sin anden løbsweekend i 1600 Challenge, da klassen i forrige weekend gæstede Padborg Park. Resultatet var både pokaler og værdifulde point.
Efter at have snust til bilsporten ved en enkelt test i 2010, har den unge roskildenser til denne sæson overtaget førersædet i sin far, Karsten Vodders VW Lupo GTi.

Allerede ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen kom de første flotte resultater i form af placeringer i top 5, så målet var sat højt før løbet på Padborg Park.

Frederik Vodder har fået en god start på sin bilsportskarriere.
(Foto: Gripping Media)

Som debutant kan man næppe tillade sig at brokke sig over sjette bedste omgangstid i tidtagningen. Slet ikke, når feltet består af 23 biler. Selv følte den unge kører at der var mere at komme efter.

"Det var okay... Men der var mere tid at hente", fortæller Frederik. "Jeg fik aldrig en helt fri omgang, men sådan kan det gå. Det kunne bare have været sjovt at starte endnu længere fremme."

De, der har fulgt 1600 Challenge-klassen de seneste år, er godt klar over hvor tæt og spændende racerløb der bliver kørt, når de røde lamper slukker og løbet gives frit. Det var da heller ikke en undtagelse, da weekendens første løb blev kørt.

Især for Frederik, der i Lupo'en avancerede til femtepladsen og havde en lang og intens duel med erfarne Michael Skipper om fjerdepladsen. En kamp, der endte side om side over målstregen - med 0,090 sekund op til Skipper.

"Det var en ret vild fight, vi havde", siger Frederik, der gjorde god brug af teknikkerne fra sin tid i gokart. "Der blev ikke givet meget plads fra hverken Skipper eller mig, så det var skide sjovt race!"

Teamkammeraten i 2xF Racing, Frederik Mortensen, tog til stor glæde for Vodder sejren i løbet. "Frederik er en rigtig dygtig kører, så jeg regner da bestemt med at vi kommer til at ligge og kæmpe om pokalerne!", forklarer han.

Frederik i duel med teamkammerat Mortensen.

Det spændende racerløb blev genoptaget i det næste løb, hvor Frederik måtte se sig overhalet af Michael Skipper. Desværre varede duellen mellem de to ikke så længe, da et voldsomt sammenstød mellem to konkurrenter betød at løbet blev afsluttet før tid.

"Heldigvis viste det sig, at begge kørere var okay, men det er aldrig rart når de store ulykker sker", konstaterer klassens ene unge kører.

Den hurtige Lupo har kørt pokaler hjem til Roskilde.

Før det igen går løs på Ring Djursland den 4-5. juni, har Frederik et par projekter i gang. Blandt andet et køreteknisk kursus med Drive4Fun-instruktøren Tommy Schröter på netop Ring Djursland. "Jeg har fundet ud af, at jeg med Tommy's hjælp kan finde de perfekte linier rundt på banen, og det er nødvendigt hvis jeg skal have en chance for at følge med i toppen - jeg har jo aldrig kørt på banen før!"