Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Uheldig italiensk weekend for Michel Nykjær

WTCC 
17/05/11 

Michel Nykjær havde en meget uheldig weekend, da tredje afdeling af FIA World Touring Car Championship søndag eftermiddag blev kørt på Monza i Italien. Tekniske problemer betød, at racerkøreren fra Næstved denne gang ikke fik scoret et eneste VM-point og samtidig rykkede fra tredje- til femtepladsen i privatkørernes mesterskab.
 

Tidtagningen havde ikke været optimal for køreren fra Pole Postion Denmark, der blot blev nummer 14, men lørdag aften lykkedes det teamets mekanikere at finde en bedre opsætning på den gule Seat Leon. Det betød, at Michel Nykjær søndag morgen kunne køre ud og sætte fjerdebedste omgangstid under opvarmningen – kun overgået af tre fabriksbiler fra Chevrolet.


Michel Nykjær i starten af løb 1 på Monza.
(Foto: Stine Østergaard)

I det første løb havde Michel Nykjær en lang kamp med mærkefællen Fredy Barth, og det lykkedes ham at køre fra 14. til 12. pladsen. Yderligere avancement blev det desværre ikke til, for da Seat Leon-køreren var på vej ud fra pitten til startopstillingen, gik turboen i stykker, hvorfor han måtte trække sig, inden løbet overhovedet kom i gang. Den uheldige weekend betød, at Michel Nykjær rutsjede fra 8. til 11. pladsen i VM, mens han tabte to pladser blandt privatkørerne.

”Vi vidste, at det ville blive svært på Monza, men jeg synes, at jeg fik det ud af det, jeg kunne i første løb,” siger Michel Nykjær.

”Da vi havde ændret på bilen fra lørdagens tidtagning, kunne jeg være med. Det er rart, når jeg har det samme materiel som de andre, for så kan jeg være med fremme, men det er lidt surt at skulle komme med den kommentar, når jeg står på sidelinjen.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • SUNRED Engineering
  • Monza
  • 15/05/11 - Monza - WTCC - FIA VM
  •