Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am GT Class

Jan Magnussen brillerede i regnen

Grand Am
GT Class 

16/05/11 

Jan Magnussen oplevede et løb fyldt med frustrationer, men gav samtidig oplevelser af hans kæmpe talent, da der natten til søndag blev kørt Grand-Am på Virginia Iinternational Raceway i USA.
Jan Magnussen havde kvalificeret sin Chevrolet Camaro GT.R, som han kører for Stevenson Motorsports, på pole position i GT klassen og var opsat på at tage sæsonens første sejr.
 

Netop som løbet skulle sættes i gang, åbnede himlen for sluserne og regnen væltede ned. Der blev straks sendt safetycar på banen grundet den monsun lignende regn, men alligevel var der flere kørere, der røg af banen i de vanskelige forhold.
Jan Magnussen kæmpede i sin Camaro med helt andre problemer. Forruden i danskerens bil duggede så voldsomt, at Jan intet kunne se og han var derfor nødsaget til at søge i pit. Et problem andre konkurrenter også kæmpede med. Efter to besøg i pitten var problemet løst, men et tredje pitstop blev nødvendigt, da vinduesviskerne flettede sig sammen og sad fast.

Da løbet langt om længe blev givet frit, efter 15 omgange, lå Jan Magnussen helt nede som nummer tretten. Men Jan begyndte et fantastisk stint, hvor han i den silende regn overhalede konkurrenterne en efter en. Efter flere flotte overhalinger var han tilbage i føring og her udbyggede han sit forspring til 12 sekunder, inden der igen kom safetycar.


(Foto: Jan Kaiser)

Teamet besluttede at benytte lejligheden til at skifte kører, men samtidig skiftede man også til slicks. Englænderen Robin Liddell overtog bilen, men han kunne ikke finde greb med tørvejrsdækkene på den fortsat våde bane og efter at have snurret rundt et par gange røg han langt tilbage. Da løbet blev flaget af efter 2 timer 45 minutter, var det derfor til en skuffende placering som nummer syv.

”Jeg er rigtig skuffet og dybt frustreret” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det her løb skulle vi have vundet. Det er bittert at kæmpe med noget så simpelt som en dugget rude, men da først vi fik justeret nogle slanger, så jeg kunne begynde at se noget, var jeg flyvende. Vi havde en rigtig god racerbil og jeg var ikke i tvivl om, at det her løb var vores. Da vi skiftede kører blev det besluttet, at skifte til slicks. Jeg var ikke enig i beslutningen og prøvede at fortælle, at der var for meget vand på banen, men teamet traf en hurtig beslutning og i dag var det desværre den forkerte”.

Næste opgave for Jan Magnussen er i den kommende weekend, hvor han skal køre sit første løb i Camaro Cup for Team Fukamuni Racing. Løbet bliver afviklet lørdag på Mantorp Park i Sverige.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Robin Liddell
  • Stevenson Motorsports
  • Mantorp Park
  • Virginia Raceway
  • 14/05/11 - Virginia Raceway - Grand Am
  • 21/05/11 - Mantorp Park - Camaro Cup
  •  



    ASETEK SIMSPORTS