Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

20.000 oplevede Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

16/05/11 

Mange udenlandske vindere i anden udgave af gadeløbet
2011-udgaven af Classic Race Aarhus blev på de fleste måder en sportslig succes. Tilskuerne strømmede til. De oplevede tæt og spændende race, hvor de udfordringer, som vejrguderne gav, var med til at sætte kolorit på løbene og til fulde viste de talenter, som nogle af motorsportens store navne besidder. Blandt vinderne af løbene i Classic Race Aarhus var en tidligere verdensmester i rally, en ditto-vinder af Le Mans foruden adskillige udlændinge, som viste det internationale tilsnit, som årets løb har haft.
 


Race Aarhus blev atter afviklet på Nordeuropas smukkest beliggende racerbane.
(Foto: Torben Hrab - TH Photo)

”Årets Classic Race Aarhus har til fulde levet op vores forventninger,” siger Niels Brøchner, der er formand for Fonden Classic Race Aarhus.
”Over de to dage har der været 20.000 tilskuere inde på området i Mindeparken og langs Strandvejen, og det er næsten en fordobling i forhold til sidste år. Vores umiddelbare overslag viser, at årets Classic Race Aarhus balancerer økonomisk set.”

Vindere fra England, Frankrig og Sverige
Den anden udgave af Classic Race Aarhus havde flere udenlandske vindere. Den store sejrherre viste sig at være en af de ældste kørere i feltet.

Det var den 67-årige Björn Waldegård, der i 1979 skrev sig ind i motorsportens historie som den første verdensmester i rally nogensinde. Og ved Classic Race Aarhus skrev han sig ind som dobbeltvinder, da han dels tog en klassesejr i halvtimes løbene, dels vandt løbet for 1971-klassen. Her viste svenskeren sin klasse ved under det voldsomme regnvejr lørdag eftermiddag at køre 20 sekunder fra sine konkurrenter.
Pr. omgang!

Også et andet af motorsportens koryfæer kom på podiet. Det var Jackie Oliver – Le Mans-vinder fra 1969 – som nu tillige kan skrive Mindeparken på listen over listen baner, han har vundet på. Og den bane betyder noget særligt. Hans hustru Dorthe er nemlig født og opvokset i Aarhus…

Lars Esselius fra Sverige og Christopher Faivre-Pierret fra Frankrig sørgede for yderligere international kolorit til Classic Race Aarhus, da de vandt deres klasser.


67-årige Björn Waldegård vandt hele to gange under Classic Race Aarhus, hvor han gav opvisning i denne Porsche 911.
(Foto: Bjarne Lenger Øhlenschläger - Lenger Foto)

Formel 1 på Kongevejen
Hurtigste klasse ved Classic Race Aarhus var de historiske Formel 1-biler, hvor tre årtier fra motorsportens kongeklasse blev præsenteret. Her blev den eneste kvindelige deltager i Classic Race Aarhus, Lorina McLaughlin fra Storbritanien, tildelt prisen Best in Class af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.

”De britiske Formel 1-teams var meget glade for at deltage i Classic Race Aarhus, og kørerne fortalte mig personligt, at de vil arbejde for at finde flere historiske Formel 1-biler til næste års løb,” siger Niels Brøchner.

Classic Race Aarhus havde naturligvis også mange danske deltagere samt startende fra Aarhus, der gjorde sig godt bemærket på hjemmebane. GT-klassen op til 1965 blev således vundet af Henrik Lindberg i sin Elva 160GT, mens Claus Søgaard Poulsen i sin BMW 2002 tog tredjepladsen i 1971-klassen.

Fonden Classic Race Aarhus

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 15/05/11 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •