Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Superleague Formula

SuperLeague 
13/05/11 

Arrangør-gruppen bag ”Superleague Formula”, afholdt i starten af maj et pressemøde hvor man offentliggjorde løbsdatoer, kørere, teams mv. for 2011 sæsonen.
Superleague Formula er den formelklasse hvor biler/ teams er ejet af fodboldklubber og som teamnavn bærer klubbens navn.
Indtil videre er der sat dato på 8 løb (man håber at nå op på 12..) på 4 kontinenter.
 


(Foto: Superleague Formula Media)

Der startes i Europa 4. og 5. juni i Holland (Assen), derefter går turen til Zolder i Belgien i juli. Så skrives der lidt motorsportshistorie, Superleague Formula bliver nemlig det første større internationale Formel-mesterskab som afvikler et løb i Rusland. Der køres på den nye ”Smolensk Ring” 10. og 11. september.
Der fortsættes til Kina, hvor køres i Beijing 24. og 25. september. Det er andet år, at Superleague Formula gæster Kina.
De to sidstnævnte lande er nok ikke helt ”tilfældigt” valgt! Kina stormer frem økonomisk og der findes i Rusland en del mere eller mindre lyssky oliemilliardærer som måske kunne være interesserede i at oprette et racing-team samtidig med at man køber en fodboldklub.

Nyt kontinent i Superleague Formula er sydamerika. Brasilien er vært for hele to løb. 15. og 16. oktober køres der på ”Curitiba”, som nok er mest kendt fra WTCC. Ugen efter 22. og 23. oktober køres der på ”Circuito Goiania”. En bane som næppe er kendt af mange uden for Brasilien.

Efter ”dobbelt-op” i Brasilien skal der køres et løb i mellemøsten. Det eneste der i øjeblikket er sikkert er løbsdatoen 12. og 13. november. På grund af den politisk noget ustabile situation i regionen, er det endnu ikke bestemt hvor der køres.
”La grande finale” køres i december, nærmere bestemt den 10. og 11. på ”Taupo Circuit” i New Zealand.


(Foto: Superleague Formula Media)

”Superlegue Formula kan nu med rette kaldes et verdensomspændende mesterskab. Vi har ikke lov til, at kalde det et verdensmesterskab, så vi kalder det ”World Cup” udtaler Robin Webb fra arrangør-gruppen:
”Hvis nogen for bare et år siden havde sagt til mig, at 2011 mesterskabet ville blive afviklet på 4 kontinenter, ville jeg ikke have troet på det. Det gør mig meget stolt på vegne af ”Superleague Formula”, kørerne, teams, sponsorer og alle dem ”bagved” som har gjort et kæmpe arbejde, for at hele til ”køre..”. Det er en fantastisk mulighed for at vise”Superleague Formula”-series for et stort publikum Verden rundt. Desuden giver det et godt fundament til 2012-sæsonen, hvor vi satser på flere løb og teams. Vi er i en god udvikling!”


Veteranen Robert Doornbos har kørt det meste inden for motorsporten, og de sidste par sæsaoner har han tilbragt i Superleague Formula.
(Foto: Superleague Formula Media)

Der er til 2011 sæsonen tilmeldt 18 teams/ klubber: Liverpool FC, Sporting Lissabon, FC Sevilla, Tottenham, Corinthians FC, PSV Eindhoven, Anderlecht, Olympiacos, FC Basel, Galatasaray, Olympique Lyon, Bordeaux, Flamengo, FC Porto, AC Milan, AS Roma, Atletico Madrid og Beijing Guoan. Klubber som de fleste fodbold-fans kender, derimod er de fleste kørere forholdsvis ukendte, men konceptet er vel også rettet mest mod teamet/ klubben!
Den kendteste er hollænderen Robert Doornbos som har kørt Formel 1 for blandt andet Minardi og Red Bull, samt har kørt ChampCar og Indycar.

”Superleague Formula” har én kvindelig deltager: María de Villota som kører for Atletico Madrid.
Efternavnet ringer måske en klokke hos dem som kan huske Formel 1 tilbage i slutningen af 70´erne og lidt ind i 80´erne. Her forsøgte Maria´s far Emilio sig i Formel 1 uden større succes. Emilio de Villota var tilmeldt 15 Grand Prix´er, men kvalificerede sig kun til de 2!


María de Villota i fuldt Atletico Madrid antræk.
(Foto: Superleague Formula Media)

2010 mesterskabet blev vundet af RSC Anderlecht/B (699 point) foran Tottenham Hotspurs/GB (697 point) og FC Basel/CH (667 point).

Selvom serien endnu ikke hører til blandt de ”store” er der gode præmiepenge. Davide Rigon som kører for 2010 vinderen RSC Anderlecht topper listen med 1.680.000 Euro hvilket svarer til ca. 13 millioner danske kroner!

”Superleague Formula” havde for et par år siden et rent dansk hold: FC Midtjylland med køreren Kasper Andersen.


Kasper Andersen kørte i 2009 i Superleague Formula klassen, hvor han henrykkede sine fans, som blandt andet her på Zolder banen i Belgien.
(Foto: Motorsporten.dk)

De fleste, hvis ikke alle løb i 2011 vises live af Motors TV.

”Superleague Formula” har en udmærket hjemmeside som er godt opdateret med resultater, nyheder, fotos mm.

Them

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • María De Villota
  • Robert Doornbos
  • FC Midtjylland
  •