Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær: ”Det begynder at lysne forude”

WTCC 
13/05/11 

De to første afdelinger af verdensmesterskabet for standardvogne har været en hård kamp for Michel Nykjær, der ligesom sine kolleger i Seat-lejren har savnet den nye motor, som mange af konkurrenterne kører med. Men selv om racerkøreren fra Næstved også skal køre med den gamle type motor ved weekendens løb på Monza, er der dog positive tegn på horisonten.
 

”Det begynder at lysne forude,” siger Michel Nykjær. ”Går alt efter planen, kører min teamkammerat Gabriele Tarquini med den nye motor i weekenden, mens vi andre får den til næste afdeling. Nu er vi kommet tættere på, hvor vi får samme type materiale som de andre, så vi kan kæmpe på lige fod med dem, og det glæder vi os til. Specielt fordi Seat fortæller os, at motoren bliver rigtig god.”


Michel Nykjær vender tilbage til Monza i den kommende weekend
(Foto: Stine Østergaard)

Men selv om Michel Nykjær kommer til at køre med den gamle type motor i den italienske VM-afdeling, er der også fordele forbundet ved den løsning.

”Hvis der skulle opstå problemer med den nye motor, så sidder den jo ikke i min bil, og så kan jeg stadig komme igennem,” siger køreren fra Pole Position Denmark.

”Jeg ligger otter i VM generelt og er nummer tre blandt privatkørerne, og jeg kører efter at komme til tops i privatcuppen og prøver på at rykke fremad i det samlede regnskab. Det gælder om at komme igennem begge løb og få nogle point.”

Det var netop på Monza-banen for et år siden, at Michel Nykjær lå til at få sit gennembrud i VM-sammenhæng, hvor han førte løbet, men desværre punkterede kort før mål på sidste omgang. Men han tvivler på, at han vil spille samme rolle i årets udgave af løbet.

”Monza er jo en højfartsbane, hvor man kører 245 km/t ned ad langsiden, og hvor der er chikaner, som man skal accelerere ud af, så der skal bare noget motorkraft til. Men på den anden side gik det nogenlunde i Brasilien og Belgien,” siger han.

”Kvalifikationen bliver nok endnu sværere på grund af banen, for det er ikke så svært at køre stærkt på Monza. Der er tre fabriks-Chevroleter og flere BMW’er med de nye motorer, så vi ryger lidt ned i rækkerne. Kan jeg blive tier i tidtagningen, har jeg pole position til andet løb, og det vil ikke være så tosset. Men det bliver svært.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Monza
  • 15/05/11 - Monza - WTCC - FIA VM
  •