Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Godkendt debut til Morten Dons i Formel Ford!

Formel Ford - DK 
13/05/11 

7.-8. Maj blev debut for det nye Formel Ford team ved Struer Kart Racing. Morten Dons havde inden løbet haft en enkelt testdag på Padborg, som havde vist gode takter. Dette var også første gang Morten havde kørt i teamets nye racer.
 

Lørdag morgen var der føremøde kl. 07.45 efterfulgt af 25 minutters træning kl. 09.10. Træningen kørte som planlagt og Morten forbedrede sig med det samme i forhold til testdagen. Efter træningen blev bilen justeret ind efter Mortens anvisninger fra den første træning.
Tidtagningen blev kørt kl. 16.40. 9 biler var til start, hvoraf 3 kørte i samme klasse som Morten, nemlig Zetec klassen. Ændringerne på bilen var tydelige at mærke og havde gjort bilen svære at køre, men til gengæld hurtigere. Resultatet blev 7. hurtigste tid generelt og hurtigste tid i Zetec klassen. Tiden var desuden blot 0,5 sek fra de nærmeste af Duratec biler, som er væsentlig hurtigere.


Morten Dons gjorde et rigtigt godt indtryk i sin Vector Zetec ved 1. Afdeling DM på Padborg Park
(Foto: Søren Dons)

Teamet lavede igen ændringer på bilen til 1. løb, som gerne skulle give endnu mere fart.
I det første løb fik Morten en udemærket start og holdte sin startposition og føring gennem de første sving. Ændringer på bilen var tydelige at mærke fra starten af og Morten fulgte godt med de foran kørende Duratec biler. Dette varede dog desværre ikke ved, da han efter få omgange begyndte at få problemer med at motoren satte ud. Dette kostede meget fart og Morten endte derfor sidst.

Inden andet løb havde teamet kæmpet for at finde fejlen på bilen, dog uden helt at kunne konstatere det direkte problem. Morten blev sendt på banen, og alle håbede på at fejlen ville være væk. Problemet var blevet reduceret, men var der stadigvæk, desværre. Morten formåede dog alligevel at køre rigtigt stærkt. Fra bagerste position kørte han sig hurtigt i front, ved bl.a. at lave en flot overhaling udenom i det berømte "Big Mag" sving på Padborg Park. Jagten gik herefter ind på de hurtigere Duratec biler, som Morten stille og roligt kørte sig ind på. Løbet sluttede dermed af med en suveræn sejr til Morten og en delt føring i det samlede mesterskab.

Følg teamet på http://www.struerkartracing.dk.

Struer Kart Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Padborg Park
  • 08/05/11 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •