Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nørtoft på andenplads efter Formel Fords sæsonpremiere

Formel Ford - DK 
12/05/11 

Få dages forberedelse og et spritnyt team holdt ikke Jacob Nørtoft tilbage: Han gik efter podieplads – og fik den!
Udfordringerne var linet op på en række: Forberedelserne havde kun varet et par dage, der var kun kørt én test, bilen skulle bogstaveligt talt pakkes ud fra lageret og havde i øvrigt aldrig kørt på en dansk bane før.
 

Succeskriterierne var sat lavt, om end en podieplads var det, alle håbede på, men ikke turde sige højt. Men 17 årige Jacob Nørtoft er ikke vant til at sige sætningen: ”Det kan ikke lade sig gøre”…

Således kørte racerkøreren sig ind på en delt 2. plads efter årets første to løb i det danske Formel Ford-mesterskab sammen med team Copytec Racing.

Og ikke nok med det: Sammen med den regerende mester, Jesper Egebart, kom Nørtoft under den magiske et minutsgrænse for en omgang, hvilket ingen kørere har gjort før Nørtoft og Egebart i en Formel-racer.

Dermed beviste Vemmelev-drengen, at hans potentiale i en Formel Racer er enormt…

Hurtigere over hele dagen
En kort 20 minutters træning lørdag var optakten til tidtagningerne senere på lørdagen og de to heats søndag.

Nørtoft udviklede sig over hele lørdagen. Han havde 7/10 op til den hurtigste i morgentræningen. Og forbedrede sig i tidtagningerne med 4/10 i forhold til træningen.

- I første løb startede jeg derfor 2’er. Jeg måtte dog erkende, at på kolde dæk og uden et solidt kendskab til bilen, havde de erfarne kørere end stor fordel, siger Jacob Nørtoft. På trods af den udtalelse var det netop i første heat, at Nørtoft kørte en omgang på under minuttet. Og han endte på en tredjeplads.

Startpositionen i andet heat var baseret på de hurtigste omgangstider og trods en tredjeplads i første heat startede Nørtoft derfor 2’er i andet heat – alene på grund af sin fart i Spectrum-raceren.

I andet heat kæmpede Nørtoft igen om andenpladsen – og trak sig denne gang ud som klar vinder i dén kamp, to sekunder foran tredjepladsen.

Det betød, at Jacob Nørtoft nu har 36 point i klassementet, 14 point efter 1.pladsen. Han ligger dermed på en delt 2. plads.

- Det er jeg selvfølelig godt tilfreds med. Jeg har kun ros til overs for teamet, som gjorde et godt job og en god figur over hele weekenden. Desuden fungerede mit samarbejde med min engelske race engineer perfekt. Set i lyset af, at vi startede fra scratch kun få dage før sæsonstart og konkurrerede tættest med kørere, der har haft én eller flere hele sæsoner i Formel Ford, så er jeg rigtig godt tilfreds, siger Jacob Nørtoft.

Næste afdeling i Formel Ford-mesterskabet køres i Sydsverige om tre uger.
- Om jeg er med, må de kommende uger vise. Vi mangler stadig at rejse et budget for at gennemføre en hel sæson i Formel Race, siger Nørtoft.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Padborg Park
  • 08/05/11 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •