Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Kean Kristensen går efter sæsonens første pokal

ADAC
Formel Masters 

11/05/11 

Racerkøreren fra Herlev starter i weekenden på Sachsenring
I den kommende weekend stiller Kean Kristensen til start i anden afdeling af den internationale ADAC Formel Master-serie. Det kommer til at ske på den kuperede Sachsenring ved byen Chemnitz i det tidligere DDR, og det bliver et nyt bekendtskab for racerkøreren fra Herlev.
 

”Jeg kender kun banen fra nogle drift-øvelser, vi tidligere på året har haft i teamet, men det gav mig da et indtryk af, hvordan banen forløber,” siger Kean Kristensen. ”Torsdag får vi to timers test forud for løbsweekenden, men inden da skal vi se videooptagelser og have en track walk, hvor vi går banen igennem og ser, hvordan den skal køres.”


(Foto: CasperElgaard.dk)

Selv om Sachsenring er en bane, hvor flere sving nærmest snor sig inden i hinanden, er der visse niveauforskelle på den 3,7 km lange racerbane.

”Den er speciel, og den virker rigtig fed at køre på,” vurderer Kean Kristensen. ”Ud fra de oplysninger, jeg har fået fra andre kørere, som har kørt på banen, så udgør niveauforskellene ikke det store problem.”

Kean Kristensen indtager aktuelt den sammenlagte fjerdeplads i ADAC Formel Master efter påskens sæsonpremiere på Oschersleben-banen, hvor han scorede tre femtepladser i de tre løb.


(Foto: CasperElgaard.dk)

”Nu hvor jeg er kommet på afstand af debutløbet, er jeg helt tilfreds med resultaterne, selv om jeg var næst-hurtigst i tidtagningen,” siger Kean Kristensen. ”Tidtagningen vil jeg forsøge at køre ligesom sidst. At komme ud og give den alt det jeg kan, ligesom jeg gjorde på Oschersleben. Så vil jeg prøve at lave en første start, hvor jeg kikker på lyset. Det var det, der gik galt sidste gang. Jeg havde sat bilen i gear, og mens jeg kikkede op på lyset, så jeg, at der var en lampe, som viste over 100 grader. Da jeg kikkede på lampen, slukkede lyset, og så begyndte de andre at køre.”

Den 16-årige skoleelev har en klar målsætning for de tre løb, der køres i løbet af weekenden. Det er at sikre sig sæsonens første pokal.

”Det håber jeg i hvert fald stærkt på,” siger han. ”Vi har forberedt os på banen, så hvis tidtagningen forløber, som den gjorde på Oschersleben, så burde det være muligt. Men top 5 er stadigvæk målsætningen, for det er min målsætning for det samlede resultat for hele sæsonen.”

www.keankristensen.dk
Casper Elgaard


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  •