Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

AD Racing indledte sæsonen med pokaler

Danish Endurance
Championship 

13/05/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSæsonstarten blev en lidt blandet affære for AD Racing, da første afdeling af Danish Endurance Championship blev kørt på Padborg Park. Der var således både pokaler til kørerne og ekstraarbejde for mekanikerne under og efter løbet.
 


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Pokalerne scorede 211 med to af teamets veteraner Ole Klitgård og Niels Nyboe samt det nyeste medlem af AD Racing-familien, Morten Buus. De endte med at erobre andenpladsen i Clio-divisionen, hvor de sluttede 26 sekunder efter vinderen.

Det var Morten Buus, som kørte bilen over målstregen.

”Jeg var saftsusemig træt til sidst,” pustede Morten Buus inden præmieoverrækkelsen. ”Jeg kunne ikke få bilen til at køre ordentligt, og om det er chaufføren eller mig, skal jeg lade være usagt. Men det var sjovt, for dælen det var sjovt.”


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Første mand i 211 var Ole Klitgård, som siden overlod bilen til Niels Nyboe, hvorefter han fra pitten kunne følge slagets gang.

”Jeg er rigtig stolt over, at vi er blevet nummer to, men jeg er træt af, at vi ikke blev nummer et. Vi havde ikke så gode dæk til sidst,” siger Ole Klitgård, mens Niels Nyboe tilføjer: ”Jeg synes, at vi havde en fantastisk dag, for vi havde ikke nogen unødvendige pitstop. Vi er nyt team, der er sat sammen, og vi viste, at kan køre sammen, og at vi er stabile. Jeg synes, at andenpladsen er fantastisk for os. Vi må sige, at det alt i alt har været en fantastisk dag for os, så vi er tilfredse.”

Mens det blev til en andenplads i Clio-divisionen og tre stk. pokaler i pæn størrelse for mandskabet i 211, så blev slutresultatet en generel tiendeplads og en sjetteplads i Clio-divisionen til 212, som havde sine udfordringer undervejs.

Således endte Karsten Kjærulff med at blive trukket fri af sandkassen efter en afkørsel.

”Dårlige dæk. Chaufføren var både frisk og godt kørende,” forklarer Karsten Kjærulff om den tidskrævende episode.


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

”Jeg havde opdaget, at bilen ikke kunne bremse, og bagefter kunne man se, at dækkene var fuldstændig slidt ned, så vi skulle have skiftet lidt tidligere. Det var det, der kunne ske.”

”Det har ikke været vores dag i dag,” tilføjer Mads Petersen. ”Der var noget galt med dækkene, vi har kørt i pit unødvendigt, og Karsten Kjærulff røg af i sandkassen, så det har ikke været vores dag i dag. Men alt i alt er vi tilfredse i forhold til indsatsen.”

Næste gang AD Racing skal i aktion er i den første weekend af juni, hvor der skal køres Danish Endurance Championship på Ring Djursland.

AD Racing Pressekorps


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/05/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •