World Rally Championship

Sebastian Loeb vinder Rally Italien

WRC
09/05/11

World Rally ChampionshipSebastian Loeb – Citroën DS3 WRC - er tilbage øverst på sejrs skamlen, endda efter at have været første bil på alle prøverne, og lod ikke taktik spille ind i dette løb.
Sebastian Loeb udtalte efter sejren, at det skyldes godt test arbejde op til løbet. Han følte også et konstant pres, på sidste dagen af Mikko Hirvonen – Ford Fiesta RS WRC - der kun sluttede 11,2 sekunder efter på 2. pladsen.

Mikko Hirvonen, Sebastian Loeb og Petter Solberg.
(Foto: WRC.com / McKlein)

Mikko Hirvonen – Ford Fiesta RS WRC.
(Foto: Ford Abu Dhabi World Rally Team)

Petter Solberg fik en god afslutning på rally Italien, han sluttede på en flot 3 plads, og udtalte efter løbet ” Jeg er meget glad. Det har været et godt rally, og jeg er tilfreds med vores hastighed og ydeevne, hvem ved hvad der kunne være sket, hvis vi ikke havde haft turbo problemer. Det har været fuld gas hele weekenden, og jeg elskede det! Podiet er meget vigtigt for teamet, og jeg føler mig stærkere end nogensinde. Alt er muligt i Argentina! ”

Petter Solberg - Citroën DS3.
(Foto: PSWRT / Tony Welam)

Sebastian Ogier kunne ikke helt følge med i toppen, et brækket ophæng på sidste dagen, gjorde heller ikke mulighederne større, han måtte tage sig til takke med 4 pladsen, efter at have vundet de sidste 2 løb.

Sebastian Ogier - Citroën DS3 WRC.
(Foto: Citroën Sport)

Fords nye talent Mads Østberg, var igen at finde i top 5, efter en flot indsats i dette løb. Malcolm Wilson – Ford sagde efter løbet, at de er fortrøstnings fulde efter rally Italien, selv om Citroën har vundet de sidste 4 af 5 løb, kunne Ford kørerne Mikko Hirvonen, og Jari Matti Latvala vinde 11 af de 18 prøver.

Jari Matti Latvala – Ford Fiesta RS WRC.

Mikko Hirvonen tog også sejren på dagens sidste prøve, som er en Power Stage, der giver ekstra WM point, så nu har han 93 point. Sebastian Loeb har 100 point på 1 pladsen efter denne sejr. På de efterfølgende pladser spøger Sebastian Ogier, på 3 pladsen også i Citroën med 81 Point, og så kommer Jari Matti Latvala, med 68 point, som nok skal satse lidt mere, på at køre stabilt end stærkt, hvis han skal kæmpe med om podieplaceringen i dette års WRC serie.