Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Danskerne vandt på hjemmebane i Euro Cup i Legend

Legends Car 
09/05/11 

På Padborg Park blev kørere fra fem udenlandske lande slået af den danske elite
At de danske kørere i den internationale Legend Car Cup ikke kun er gode til at køre race mod hinanden, men også kan klare sig i international konkurrence, blev til fulde bevist på Padborg Park i weekenden. Udover at markere starten på den danske sæson i Legend Cup talte Padborg Open også som anden rundt i Euro Cuppen i Legend Car-klassen, hvor der udover deltagelse fra værtsnationen også var startende fra Frankrig, Belgien, Holland, Rusland og Georgien.
 

Men gæsterne fik ikke en eneste pokal med hjem. De blev alle samme erobret af de danske kørere, hvor specielt tre var i særklasse.


Kenneth Jensen (44) og Mads Caprani (33) var flere gange i kamp i Legend Car Cuppen på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

Det var den forsvarende mester Mads Caprani, Randers, Nicholai Sørensen, Sindal, og Kenneth Jensen, Langå, der virkelig fik sit gennembrud. I lørdagens tre løb, der talte til det hjemlige mesterskab, sluttede han lige udenfor top 3, men så slog han til i søndagens løb, som alene udløste point til Euro Cuppen. Her scorede han ikke blot hele to tredjepladser, men også sin første sejr nogensinde bag rattet af en Legend Cup-racer.

Netop denne sejr kom i hus efter taktisk klog kørsel, hvor Kenneth Jensen kunne udnytte den infight, der foregik foran ham mellem Nicholai Sørensen og Mads Caprani. I en bremseduel for enden af Padborg Parks langside ramte de to kørere hinanden med det resultat, at Mads Caprani skubbede Nicholai Sørensens bil sidelæns hen ad banen, og den situation kunne Kenneth Jensen benytte til at gå i front. Kenneth Jensen fik dog ikke sejren foræret, for Mads Caprani kørte sig atter op til ham, men forbi førstegangsvinderen kom han ikke.


Jens Winther (bagest) slog bl.a. franskmanden Vincent Gonneau på vej mod en af sine sejre.
(Foto: Morten Alstrup)

De udenlandske kørere i feltet måtte konstatere, at Padborg Park var en noget sværere bane at blive dus med end eksempelvis den tidligere hollandske Grand Prix-bane Zandvoort, hvor Euro Cuppen havde premiere. Det var således først på andendagen af arrangementet, at gæsterne begyndte at bide fra sig, og her var der specielt to kørere, som trådte i karakter. Det var Shota Abkhazawa, Georgien, og Jean-Michel Poncelet, Belgien.

I lørdagens løb i den danske Legend Cup-klasse blev der også kæmpet om point og pokaler til old boys-klassementet, og her var der en kører, som var dominerende. Jens Winther, Langå, var således bedste old boys-kører gennem alle de tre danske mesterskabsløb, hvor han endda tillige brillerede ved at vinde et af løbene generelt.

Ved Padborg Open blev der også kørt løb for en række andre klasser. Jesper K. Egebart, Børkop, begyndte sit titelforsvar med to klare sejre i Formel Ford, mens Poul Dalgas, Kolding, og Jørn Vestergaard, Esbjerg, vandt de to løb for Citroën DS3 Cup. For 16-årige Frederik Mortensen, Fredensborg, og 18-årige Kenny Rossen, Padborg, endte dagen med premieresejre til dem begge i Yokohama 1600 Challenge, hvor løbet dog måtte stoppes efter et uheld, hvor den ene af de to implicerede måtte køres til sygehus til kontrol.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/05/11 - Padborg Park - Legends Car
  • 08/05/11 - Padborg Park - Legends Car - EM
  •