Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Jesper Egebart fik stærk start på sit titelforsvar

Formel Ford - DK 
09/05/11 

Sæsonpremieren for Formel Ford bød på masser af nærkampe
Jesper Egebart, Børkop, sørgede for, at ingen var det mindste i tvivl om, hvem der er regerende Danmarksmester i Formel Ford. Det er han nemlig, og Danmarksmesteren i landets eneste formelvognsklasse var i særklasse, da 2011-sæsonen blev skudt i gang på Padborg Park i weekenden.
 

Teenageren fra trekantområdet havde under tidtagningen været syv tiendedele hurtigere end sin nærmeste konkurrent, og i de to løb var det kun på startstregen, at konkurrenterne fik lejlighed til at se ham. Herefter forsvandt han bare ud i det fjerne, hvor han vandt de to løb med henholdsvis elleve og otte sekunders forspring.


Jesper Egebart viste mesterklasse, da han vandt begge løb for Formel Ford på Padborg Park.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

At Jesper Egebart var hurtig beviste han i specielt det første løb, hvor han blev den første kører nogensinde, der i en Formel Ford-racer kom under den magiske et-minuts grænse for en omgang. Hele fire gange formåede han at komme under de 60 sekunder, og tre af de fire omgangstider var faktisk banerekorder.

Jesper Egebart var dog ikke ene om at komme under minuttet. Det gjorde Jacob Nørtoft, Vemmelev, også. Gokartesset gav den australske Spectrum sin debut i dansk motorsport, og her havde han specielt i det første heat en meget intens og nervepirrende kamp med Elliot Winther, Roskilde. Det første heat sluttede de to kørere med Elliot Winther på andenpladsen med tre tiendedeles forspring, mens rækkefølgen var byttet om i andet heat, hvor Jacob Nørtoft på intet tidspunkt var truet.


Elliot Winther (9) og Jacob Nørtoft (4) havde en tæt kamp om de to sidste podieplaceringer i specielt første løb
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Da der var tale om sæsonstart for Formel Ford, havde feltet naturligvis flere debutanter, og her var det Michelle Gatting, Rungsted, der klarede sig bedst med to fjerdepladser.

Et nyt tiltag i årets Formel Ford-mesterskab er introduktionen af en såkaldt Zetec Cup, hvor deltagere med de lidt ældre motortyper også kan være med og kæmpe internt, ligesom de også kan dyste om point til hovedmesterskabet.

Tre debutanter havde taget bolden op, og de bidrog alle sammen til deres del af underholdningen – specielt i det sidste af de to løb. Morten Dons, Brabrand, Kasper Bording, Randers, og Mikkel Byrialsen, Århus, havde nogle tætte og intense fighter i feltet, og selv om det ikke var sejren og den største pokal, der var på højkant, så blev der kæmpet til den store guldmedalje.

Morten Dons – der ellers sad i feltets ældste bil – gjorde det faktisk så godt, at han stort set gennem sidste halvdel af andet løb pressede på for at komme forbi Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, der ellers har fire sæsoner i klassen bag sig og sidste år blev nummer fire. At kampen i Zetec Cuppen nok skal blive tæt, understreges af, at trioen i tabellen blot er adskilt af et enkelt point.

Stillingen i mesterskabet:

Pl. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 50
2 Elliot Winther Mygale-Duratec 36
Jacob Nørtoft Spectrum-Duratec 36
4 Michelle Gatting Van Diemen-Duratec 26
5 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 21
6 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 17
Kasper Bording Aquila-Zetec 17
Morten Dons Vector-Zetec 17
9 Frank Mortensen Ray-Duratec 11

Stillingen i Zetec Cup

Pl. Kører Mærke Point
1 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 41
Morten Dons Vector-Zetec 41
3 Kasper Bording Aquila-Zetec 40

Næste afdeling i Formel Ford-mesterskabet køres i Sydsverige – nærmere bestemt på Sturup Raceway – om tre uger.

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Egebart Racing
  • Padborg Park
  •      ASETEK SIMSPORTS