Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Nørtoft kører Formel Ford i kommende weekend

Formel Ford - DK 
05/05/11 

Jacob Nørtoft skal teste for det danske team Copytec Racing og kører 1. afdeling af DM på Padborg Park.
I weekenden kvalificerede Jacob Nørtoft sig til EM i karting, der køres i Zuera i Spanien senere på sommeren. Det skete ved et kvalifikationsløb i England. Dermed er deltagelsen i et af sæsonens vigtigste kartingløb sikret.
I weekenden tager den unge dansker til Padborg Park for at køre den første afdeling af DM i Formel Ford for det danske team Copytec Racing.
 


(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)
I motorsport går tingene hurtigt. Og Jacob Nørtoft står nu med det ene ben i Formel Race, som er drømmen og målet for det 17 årige motorsportstalent.
- Foreløbig er der tale om en test og den første afdeling af DM. Så må vi se, hvor samarbejdet bærer hen, siger Jacob Nørtoft.

Nørtoft har fået to engelske race engineers tilknyttet for at optimere succesmulighederne til det ypperste. Der er tale om mekanikere, der kender Jacob Nørtoft og hans kvaliteter fra tidligere tests og som i samarbejdet har været imponerede af danskeren.

- Beslutningen om at starte DM i Formel Ford for Copytec er taget hurtigt. Og jeg har praktisk talt kun haft én dag efter, at aftalen er indgået, til vi skal teste første gang. Derfor ligger der en udfordring på mekanikersiden, og derfor har det været vigtigt for os at samarbejde med race engineers som i forvejen kender mig. Men jeg ser det som en stor chance at være med fra start i DM, siger Jacob Nørtoft. Det er meningen, at Jacob Nørtoft skal køre EM til juli i karting uagtet hans avancement til Formel Ford i weekenden den 7.-8. maj i Padborg.

Copytec imponerede af Nørtoft
Copytec Racing havde debut allerede i 1995 og er drevet af den erfarne teamejer Bjarne Rasmussen i samarbejde med den tidligere kører, Ole Skov.
- Vi testede med Jacob onsdag, hvor Jacob skulle vende sig til bilen. Han leverede en rigtig god test og udviklede sig over hele dagen. Jacob imponerer ved at være en kører, der også kører med den indvendige side af hovedet. Vi har at gøre med et stort talent med et kæmpe potentiale, siger Ole Skov, der er "fortrøstningsfuld" før weekendens løb.
- Alt er gået meget stærkt, og det er nærmest et mirakel, at alting er gået op i en højere enhed med så kort varsel. Bare i sidste uge anede vi ikke, at vi skulle på banen i weekenden. Den engelske mekaniker og Jacob går godt i spænd, og også han har anerkendende nik overfor Jacobs præstation...


(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

Formelbilen, som Jacob lørdag sætter sig i, er en australsk bygget bil, som tidligere har haft succes på de engelske baner. Bilen får sin debut i Danmark på Padborg Park.
Copytec er fabriksteam, hvilket positivt medfører, at man kan få support fra Australien.

Om Copytec
Copytec er et af de absolut mest seriøse teams herhjemme. Tidligere har Copytec Racing vundet det danske Formel Ford-mesterskab med stortalentet Michael Outzen som kører. (Outzen har senere kørt både Le Mans Series, DTC og fået kontrakt med Audi).

Copytec er desuden fremme i skoene, når det kommer til sponsorpleje og hospitality.
Teamet har tilknyttet Danmarks nok mest benyttede foredragsholder gennem de sidste to årtier, Lotte Heise, der dels er bidt af motorsport og dels er en fremragende coach, der kan lære kørerne en del om stress, branding og kommunikation.
Desuden har Copytec et seriøst ønske om at gøre motorsporten mere miljøvenlig.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Copytec Racing
  • Padborg Park
  • 08/05/11 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS