Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Rallyverdensmester deltager i Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

07/05/11 

Björn Waldegård starter i en Porsche med Mads Jensen
Det bliver ikke kun de store navne på bil- og motorcykelsiden, der er med på startlisten, når Classic Race Aarhus køres den 13.-15. maj omkring Mindeparken i Aarhus. Også blandt deltagerne vil der være store profiler til start.
 

En af de allerstørste er Björn Waldegård. Sammen med Mads Jensen stiller han op i de to halvtimes løb for standard- og GT-vogne op til 1981, hvor det dansk/svenske makkerpar skal dele en Porsche 911 RS fra Team State of Art.


Björn Waldegård vandt i 1970 Rallye Monte-Carlo i en Porsche. Han kører også Porsche i Classic Race Aarhus.
(Foto: CRAA)

Björn Waldegård er et ikon indenfor motorsporten i almindelighed og rallysporten i særdeleshed. Og han har en helt unik placering i dens historie. Han er nemlig den første rallyverdensmester nogensinde, da han erobrede titlen i premieresæsonen i 1979.

Har vundet 19 VM-løb
Björn Waldegård begyndte sin karriere i midten af tresserne i hjemlandet Sverige, hvor han til dato har vundet det svenske rally hele fem gange.

Snart kaldte udlandet, hvor han i 1969 vandt sin første sejr i alle rallyers moder – Rallye Monte-Carlo – og siden blev det til sejre i andre klassikere som det britiske RAC Rally og det legendariske Safari Rally – et løb, han har vundet hele fire gange.

I alt har Björn Waldegård vundet 19 VM-løb i rally, været fabrikskører for 14 forskellige bilmærker og kørt løb i 55 lande.


Björn Waldegård i det nye årtusinde – den 67-årige racerkører er still going strong.
(Foto: CRAA)

Den 13.-15. maj kan den populære svensker så føje Danmark til denne liste, når han kører Classic Race Aarhus i en bilmodel, han om noget kender. Hans sejre i Rallye Monte-Carlo blev nemlig sikret bag rattet af en Porsche 911.

Fonden for Classic Race Aarhus

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 15/05/11 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •