Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Klassesejr til Peugeot Sport Dealer Team DK

Rally 
02/05/11 

Peugeot Sport Dealer Team DK havde i weekenden to af sine Peugeot 207 Super 2000-biler til start i udenlandske løb, og en af dem scorede en klassesejr og en generel andenplads.
Det var det eksemplar, som Ib Kragh og Mie Petersen fra Juelsminde og Vejle kørte frem i topkampen i det tyske Rallye Sullinger Land.
 

”Vi vandt vores klasse og blev nummer to generelt,” fortæller Ib Kragh, der havde tilmeldt sig det tyske løb som en ekstra træning, da han ikke fuldførte DM-premieren for en måned siden.

”Jeg ville gerne vinde, men det var ikke det, jeg deltog for,” siger han. ”Jeg deltog for at lære bilen bedre at kende, men også for at eksperimentere med motor og undervogn, og det gik rigtig godt.”

”Samarbejdet med min nye codriver, Mie, fungerede perfekt. Der er kun nogle småting, der skal finpudses, for ellers svingede det bare mellem os. Bilen kørte også upåklageligt, og vi var fra start ikke opsatte på et bestemt resultat, så vi lod til at starte med den senere vinder køre. Men på den sidste hastighedsprøve besluttede vi os for, at vi ville slå ham, og det gjorde vi. Det var en industriprøve, hvor vi blev sendt af sted med ti sekunders mellemrum, men vi indhentede ham hurtigt.”

Slutfacit blev en klassesejr og en generel andenplads i Rallye Sullinger Land.


Ib Kragh og Mie Petersen indledte samarbejdet i Kongensbro. Nu kørte de en andenplads hjem i Tyskland.
(Foto: Henrik Skovhuus)

”Det var rart endelig at få en af de helt store pokaler med hjem,” siger Ib Kragh. ”Jeg har før været til start i løbet, men er enten udgået eller er sluttet som nummer fire.”

”Men lige så vigtigt var det at få mere erfaring med bilen. Jeg fik således lært pr. refleks, hvor håndbremsen siden, for så ofte brugte jeg den, så det var en virkelig god dag for mig og teamet.”

Men også i Sverige var Peugeot Sport Dealer Team DK til start. I det traditionsrige Lille Mats Rallysprint i Sydsverige var teamchef Jens Ole Kristiansen fra Sorø blevet installeret i den Peugeot 207 Super 2000, som Christian Jensen i påsken havde kørt til sin fjerde sejr i Kongensbro.

”Jeg satte mig bare i bilen uden test, og det er altså en otte kilometer lang hastighedsprøve, hvor man flere gange når op i sjette gear,” fortæller Jens Ole Kristiansen, der sluttede på en generel 15. plads. ”Når man kører i sådan en bil, og man ikke laver nogen fejl og alligevel lægger ud med at komme iblandt de 20 første, så ved man, at man ikke kører hurtigt nok. Men vi kørte med en stor sikkerhedsmargen, så vi har ikke noget at klage over.”

Jens Ole Kristian har tidligere kørt løb i en Peugeot 207 Super 2000, men det er lang tid siden sidst.

”Hvis jeg tog mig sammen og kørte en DM-afdeling uden nogen fejl, ville jeg kunne ligge mellem nummer fem og otte, for den bil kører bare så godt, at det næsten er uhyggeligt,” siger Jens Ole Kristiansen, der glæder sig på teamets vegne.

”Det resultat, som Ib lavede i Tyskland, var bare kanon. Han havde god fart i bilen i påsken i Kongensbro, og det er lækkert, at han fik så mange kilometer, så han er opsat til næste DM!”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: