Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Claus Christensen starter sæsonen med sejre

Special Saloon 
02/05/11 

Special Saloon mesteren Claus Christensen har gennemført sit debutløb bag rattet af sin nye Aquila CR1. Påske weekenden havde dog sine op- og nedture, som altid i motorsport, men endte med to sejre i den nye Aquila CR1 LS7.
 


(Foto: Gripping Media)

I Storbritannien lykkedes det samtidigt Nigel Mustill, i sin CR1 LS7 at sikre sig en hjemmesejr, på Castle Combe, på hans første indsats i sæsonen.

Nigel tog føringen fra start og udvidede sin føring til 12 sekunder, men ramte ind i lidt olie på banen, som var efterladt af en backmarker med motorproblemer. Dette førte til et tredobbelt spin og sendte ham tilbage til P4. Det lykkedes ham at kæmpe sig tilbage op gennem feltet, for endelig at genvinde føringen på den sidste omgang, og køre bilen til sejr. Fantastisk kørt!


(Foto: Gripping Media)

I Danmark betød en problematisk ledningsføring fra rattet, under træningskørslen session på Jyllands Ringen, at Claus gik glip af kvalifikationen. Men med en hurtig tur til Aquila hovedkvarteret og lidt hurtig tænkning, var den regerende mester i stand til at konkurrere i de følgende to løb om lørdagen. Startende på bageste linje, fik Claus bekræftet sin tillid til bilen. Ved at køre en anden linje end resten af feltet, skød Claus frem fra P22 til P6 på bare én omgang! På efterfølgende omgang vandt han P4, på tredje omgang lå han P3, på fjerde omgang havde Claus overtaget P2, og ja, du gættede det, 5 omgange inde i løbet, overtog Claus teten! Fra da af, kunne ingen i feltet fange ham, og den første CR1 LS7 der konkurrerer i det danske SSC havde sat sit præg!

Under det andet løb startede Claus fra første række og resten er, som man siger, historie!


(Foto: Gripping Media)

Bilen havde kun gennemgået en shakedown, og nogle små testsessioner for at være klar til den nye sæson, så at den vinder sit første løb var en hyldest til alle dem, der er involveret i at få bilen klar. Valvoline Racing og Aquila Racing Cars har arbejdet side om side, og natten igennem for at nå denne sejr, så at se det hele går op i en højere enhed så hurtigt, blev et fantastisk syn.

I de smukke Valvoline farver og i kulfiber, ser bilen helt fantastisk ud, og hører hjemme på første linje af griddet. Indvendigt har OBR / Aquila samarbejdet, og nogle af de nye funktioner på bilen hjulpet holdet til at forstå, hvordan bilen opfører sig. Det har givet dem til at tilpasse sig det nye køretøj i god tid inden det første løb. Det nye OBR Euro4 interface er meget brugervenlig og nemt at downloade fra bilen, når den ankommer tilbage i pit. Her kan du vælge hvad du ønsker at holde øje med eller måle, og derefter planlægge din test eller dit race i overensstemmelse hermed.

En fantastisk weekend at være en Aquila CR1 LS7 ejer, og resultater der gør for os alle på Aquila HQ meget stolte!

Dan Suenson
Aquila Racing Cars


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • CCRacing
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - Special Saloon - DM
  •