Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Tom Kristensen:
”Det er debuten for vores nye baby”

ILM Cup 
30/04/11 

Efter tusinder af testkilometer, inklusive den seneste testdag på Le Mans, er den nye Audi R18 klar til sit første løb. Det sker til 1000-kilometers-løbet på Spa-Francorchamps i Belgien den 7. maj, hvor Tom Kristensen og Audi Sport Team Joest kører ”generalprøven” forud for det legendariske 24-timers-løb på Le Mans. Tom K vandt 1000-kilometers-købet på Spa i 2003 i Audi R8 og kender banen indgående.
 

Denne gang er fart og pålidelighed dog ikke de eneste afgørende faktorer på Spa-Francorchamps, da hele 60 biler - både prototyper og GT-racere - er tilmeldt løbet. Således bliver den syv kilometer lange bane ekstremt tæt pakket.


Tom Kristensen skal sammen med team-kollegaerne Dindo Capello og Allan McNish forsøge at fortsætte de gode takter fra pre-testen på Le Mans, når ”generalprøven” forud for det legendariske 24-timers-løb køres på Spa-Francorchamps den 7. maj. Det er samtidig debut til Audis nye R18 TDI
(Foto: Audi Sport)

”Vi ser alle frem til ILMC-løbet på Spa. Det er debuten for vores Audi R18 TDI, vores nye baby, på en fantastisk bane. Personligt er Spa min favoritbane, men jeg tror, at alle kørere kan lide den. I år vil der være 60 biler i feltet, så der bliver en masse trafik på banen. Det betyder, at du har en bil for hver 100 meter. Det bliver meget krævende for alle kørerne. Men vi ser frem til, hvad der forhåbentligt bliver en god ”generalprøve” for vores løb på Le Mans en måned senere,” lyder det fra Tom K.

Et af emnerne i weekenden på Spa-Francorchamps er, at se hvordan den nye ultra-kompakte V6 TDI-motor præsterer. Den nye TDI-motor er omkring 25 procent lettere end V10 TDI’eren, som tidligere sad i den gamle R15 TDI. Som en konsekvens og som følge af de nye regulationer er Audi R18 TDI formentlig også den mest lydløse racerbil, Audi Sport nogensinde har bygget.

”Lyden er unik. Det er svært at beskrive. Man er nødt til at høre det selv. Jeg synes, den er fantastisk,” siger den otte-dobbelte Le Mans-vinder.

Banen i Ardenner-regionen i Belgien bliver betragtet som særligt krævende og er derfor meget passende for ”generalprøven” til årets højdepunkt på Le Mans den 11.-12. juni. 1000-kilometersløbet på Spa-Francorchamps er dog også vigtigt, idet det er løb nummer to i den nye Intercontinental Le Mans Cup.

Træningen i Ardennerne begynder torsdag. Kvalifikationen er sat til fredag eftermiddag. 1000- kilomters-løbet begynder klokken 14.05 lørdag og varer maksimalt seks timer.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 07/05/11 - Spa-Francorchamps - ILM Cup
  •