Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Hankook-Farnbacher hurtigst i GTE klassen

Le Mans
testdag 

30/04/11 

Le MansDanske Allan Simonsen og Dominik Farnbacher kørte i den nye Hankook-Farnbacher Ferrari F458 Italia i GTE Pro klassen til testdagen i søndags.
De overraskede alle ved at Allan Simonsen satte den hurtigste GTE tid, som var 3:59.966, og Allan er bestemt heller ikke utilfreds med Hankook dækkenes performance under denne her test, men han siger samtidig at de ikke er helt i mål med udviklingen endnu.
 

Nu er det ikke sådan at vi skal tro at Allan kan køre under 4 minutter på hver omgang i race pace. Allan påpeger at når man skal køre så hurtig i en GTE bil presses den 110%, hvorved der selvfølgeligt er større slid på dækkene og dermed også kortere holdbarhed.


Hankook raceren inden testen
(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

I øvrigt er det jo i år blevet tilladt med paddeshift ved rattet, men den nye mulighed har Ferrari ikke gjort brug af i F458 modellen anno 2011. Gearskifteren sidder i midterkonsollen men er semiautomatisk.


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Teamets næste optræden bliver på Spa-Francorchamps banen, hvor teamet deltager i 6 timers Intercontinental Le Mans Cup løbet, men stadig kun med Dominik Farnbacher og Allan Simonsen som tilmeldte kører, og altså stadig ikke skyggen af et navn på 3. køreren til Le Mans.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Dominik Farnbacher
  • Farnbacher Racing
  • Le Mans
  •