Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Tom K hurtigst i generalprøven på Le Mans

Le Mans
testdag 

25/04/11 

Le MansTom Kristensen kørte hurtigste omgang af alle i gårsdagens officielle pre-test på Le Mans i Audis nye R18 TDI. Til trods for, at Audi fokuserede på at finde det rette set-up, var der ingen, som var hurtigere end den 8-dobbelte Le Mans-vinder, der i Audi nummer 3 rundede Circuit de la Sarthe i tiden 3m 27.687s. Dermed fik Audis nye coupé en succesfuld publikumsdebut på den traditionsrige bane.
 

”Det var perfekt for hele teamet at gennemføre testdagen med den nye bil. For mig var det første gang siden 2003, at jeg har siddet i en coupé. Effektiviteten og Audi-ingeniørernes arbejde har virkelig imponeret mig. Man kan virkelig mærke den ændrede aerodynamik, og bilen er meget komfortabel. Vi har allerede nu indsamlet værdifuld information. Som kører sætter jeg stor pris på den sekstrins gearkasse. Den passer godt med den downsizede V6-motor," siger Tom K.

Med omgangstider under 3m 30s, blev der kørt rigtig hurtigt under pre-testen – også hurtigere end løbsarrangørerne Automobile Club de l'Ouest (ACO) havde forventet. Traditionelt set handler det dog ikke om omgangstider på den otte-timers testdag, der i år er genindført efter to års pause. Hvert team bruger i stedet kræfter på at justere og teste forskellige set-up. Således også Audi Sport Team Joest, der gennemførte alle planlagte testprogrammer. Heriblandt var samarbejdet med dækpartneren Michelin særligt positivt, hvor Tom K, Allan McNish og Dindo Capello kørte data hjem.


(Foto: Audi Motorsport)

For kørerne var det ligeledes vigtigt at blive fortrolige med udsynet, at køre i trafik og øve kørerskifte i pitten. Alle ni Audi-kørere var med i processen, og derudover var test- og reservekører Marco Bonanomi også bag rattet på Le Mans for første gang.

"Alt i alt har det været en rigtig god Påskedag her på Le Mans. Pre-testen er noget, vi alle sammen har brug for især med vores nye bil. Vi vil nu bruge alt vores energi på at optimere bilerne, så vi kan få en god generalprøve på Spa-Francorchamps i begyndelsen af maj, der er det eneste løb, vi kører før 24-timers-løbet på Le Mans. Jeg glæder mig allerede til ”the real thing” i juni, hvor vi kan forvente et fantastisk, spændene 24-timers-løb," slutter danskeren.

Le Mans var ikke det eneste Audi-teamet havde i tankerne Påskedag. Bagvingen på hver af de tre Audi R18 TDI var gennem hele testen prydet med et billede af Michele Alboretos hjelm. Det skete til minde om den tidligere Audi-kører, der døde den 25. april for ti år siden.

Resultater:
1 Capello/Kristensen/McNish/Bonanomi (Audi R18 TDI) 3m 27.687s
2 Bernhard/Dumas/Rockenfeller (Audi R18 TDI) 3m 27.815s
3 Sarrazin/Davidson/Montagny (Peugeot) 3m 27.876s
4 Fässler/Lotterer/Tréluyer/Bonanomi (Audi R18 TDI) 3m 27.878s
5 Wurz/Bourdais/Vernay/Davidson (Peugeot) 3m 28.304s
6 Lapierre/Duval/Panis (Peugeot) 3m31.141s
7 Minassian/Gené/Lamy/Pagenaud/Vernay (Peugeot) 3m 32.549s
8 Collard/Tinseau/Jousse (Pescarolo-Judd) 3m 36.583s
9 Jani/Prost/Bleekemolen (Lola-Toyota) 3m 37.809s
10 Belicchi/Boullion/Smith (Lola-Toyota) 3m 38.716sTomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Le Mans
  •