Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær kørte sig flot frem i VM-feltet

WTCC 
25/04/11 

Michel Nykjær kørte sig flot frem i feltet, da anden afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne blev kørt på Zolder-banen i Belgien.
Efter startpositioner som henholdsvis nummer 20 og 13 sluttede racerkøreren fra Næstved på ottende- og femtepladsen i de to løb, og det betyder, at han nu er rykket frem på tredjepladsen i VM-konkurrencen for privatkørere.
 

”I motorløb kan det gå ned den ene dag og op den anden dag, og i dag flaskede det sig godt, og vi fik gode point på kontoen,” siger Michel Nykjær, der ramte en dækstabel under tidtagningen, så han missede en god tid og måtte starte første løb fra bageste række.

”Det er altid kedeligt at starte der, for det er sjovere at være med fremme i feltet, for jeg vidste jo, at der ville blive en hård kamp om at komme frem,” forklarer køreren fra Pole Position Denmark. ”Jeg regnede med, at der ville blive meget tumult, fordi Zolder har mange skarpe sving, man skal bremse op til. Det gjaldt om at køre udenom uheldene og bruge hovedet i starten, og det gjorde jeg også, for jeg fik kørt mig uden om problemerne.”


Michel Nykjær kørte sig frem gennem feltet på Zolder i Belgien.
(Foto: Stine Østergaard)

I det første løb avancerede Michel Nykjær i løbet af tre omgange fra 20. til ottendepladsen, og her lå han gennem resten af løbet og pressede Norbert Michelisz.

”Han kørte ikke så stærkt, men da jeg var begyndt at få problemer med bremserne, som jeg hele tiden måtte pumpe, tænkte jeg, at det var bedre at køre en sikker ottendeplads hjem fremfor at risikere noget, når jeg nu var startet helt nede på tyvendepladsen,” siger Michel Nykjær.

Sydsjællænderen klarede sig også skadesfrit igennem det andet løb, hvor han passerede otte konkurrenter på vej mod femtepladsen – hans næstbedste placering til dato i et VM-løb.

”I det andet løb havde jeg også god fart i bilen,” siger han. ”Når jeg sætter mine tider fra de tre sektorer sammen, fik jeg den næstbedste idealtid i hele feltet, så det var en god afslutning på weekenden. Nu ser jeg bare frem til Monza om tre uger og håber, at vi kan få noget test inden.”


En glad Michel Nykjær på podiet efter løbet.
(Foto: Stine Østergaard)

Dagens resultater rykkede Michel Nykjær fra femte- til tredjepladsen blandt privatkørerne, hvor de tre forreste blot er adskilt af tre point.

”Efter at være gået fra en rigtig flot fri træning til en dårlig kvalifikation har Michel med sine to løb til fulde bevist, at han er en værdig kandidat til verdensmesterskabet,” siger Henrik Lind fra Pole Position Denmark. ”Det var flot kørt af Michel i dag. Han kørte uden om problemerne, og det kan jeg kun være meget, meget tilfreds med. Vi ser frem til Monza.”

Pole Position Denmark


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • SUNRED Engineering
  • Zolder
  • 24/04/11 - Zolder - WTCC - FIA VM
  •