Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Martin Jensen vandt premieren i Citroën DS3 Cup

Citroën DS3 Cup 
24/04/11 

Påskelørdag var der premiere for den nye klasse i dansk motorsport – CITROËN DS3 CUP. Premieren fandt sted på FDM Jyllandsringen, hvor der blev kørt to løb for mærkeklassen, der består af modificerede udgaver af den nye THP 150-model.
Premieren bød på alle de elementer, som hører til indenfor motorsport på baner. Dramatik, overhalinger og så en vinder.
 

Vinderen var Martin Jensen, der gjorde rent bord ved at sejre i begge klassens løb, men det skete på hver sin måde.

Det første løb for Citroën DS3 Cup førte han fra front efter at have været hurtigste mand i tidtagningen, mens han med den omvendte startopstilling i andet løb måtte overhale sine konkurrenter en for en fra sin startplacering som nummer seks. Ikke nok med det. Martin Jensen præsterede også at passere nogle af de andre biler, der var på banen samtidig, hvilket understreger farten i den nye Citroën DS3 THP 150.


Martin Jensen vandt premieren på Citroën DS3 Cup.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Udover Martin Jensen havde også Poul Dalgas travlt med overhalinger. Årsagen hertil var en piruet på den første omgang af første løb, hvilket sendte ham ned på sidstepladsen, men han fik dog kørt sig op, så han i den sidste tredjedel af løbet kunne presse Mads Gravlund på tredjepladsen.

Premiereløbet bød også på den dramatik, der altid hører til et motorløb. Den indtraf på løbets anden omgang, hvor Jørn Ginnerup og Preben Kirkegaard i deres indbyrdes kamp ville besætte samme stykke asfalt. Den endte med en kollision, så Preben Kirkegaard fik revet et forhjul løs. Han kunne naturligvis ikke fortsætte løbet, men i pausen inden det andet løb, havde mekanikerne fået gjort bilen klar igen, så Preben Kirkegaard kunne komme på banen og score sine første point.

Stillingen i Citroën DS3 Cup:

Plac. Kører Point
1 Martin Jensen 50
2 Jørn Vestergaard 42
3 Poul Dalgas 40
4 Jørn Ginnerup 32
5 Mads Gravlund 20
6 Preben Kirkegaard 18

De to næste løb for Citroën DS3 Cup køres på Padborg Park den 7.-8. maj.

Citroën Danmark A/S


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Martin Jensen
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •