Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Jason Watt vandt skandinavisk premiere

STCC 
24/04/11 

Kørte sig fra fjerde- til førstepladsen i Scandinavian Touring Car Championship
Selv om Danmark kun var repræsenteret med en enkelt deltager, da Scandinavian Touring Car Championship lørdag blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen, så formåede denne dansker at besejre alle modstanderne fra Sverige, Norge og England. Jason Watt, Herlev, blev nemlig en overraskende og populær vinder af årets første løb.
 

Den tidligere DTC-mester var startet som nummer fire, men inden der var gået et par omgange, havde han passeret Tommy Rustad, Norge, hvorefter han satte efter dennes teamkammerat James Thompson, England. For enden af publikumslangsiden på den 12. af de 16 omgange, som løbet gik over, gik han til angreb på den dobbelte Euro Cup-vinder. Det kom til en kollision mellem de to kørere, så James Thompson skred ud, og herved kunne Jason Watt avancere til andenpladsen.


Jason Watt vandt årets første løb i Scandinavian Touring Car Championship på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Der var dog ikke umiddelbart noget, som tydede på, at Jason Watt skulle vinde premiereløbet. Richard Göransson, Sverige, havde ført lige fra det første sving, men da han gik ud på løbets næstsidste omgang, kunne han ikke dreje. Svenskeren fortsatte ligeud og røg af banen, hvor han med høj fart ramte ind i et dækmur. Efter løbet blev han transporteret til sygehuset, hvor en røntgenfotografering kunne konstatere to brud på rygsøjlen.

Richard Göranssons exit betød, at Jason Watt kunne vinde første løb i Scandinavian Touring Car Championship.

De gode takter kunne danskeren imidlertid ikke følge op i det andet løb. Her måtte han udgå på en af de første omgange, da han var blevet påkørt bagfra af Jan Nilsson, Sverige, så han røg op i en forankørende og fik ødelagt sin køler.

Næste løb i Scandinavian Touring Car Championship køres om 14 dage på Ring Knutstorp i Skåne.

DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Jason Watt
  • Richard Göransson
  • Polestar Racing Group
  • Team BYGMA Jason Watt Racing
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - STCC
  •