Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Jacob Kristensen bedst fra start

Clio Cup - DK 
24/04/11 

Clio Cup- i Tegee-Dan Clio Cup
Tegee-Dan Clio Cup Danmark fik en forrygende start, da der var sæsonpremiere i den hurtige mærkeklasse på FDM Jyllandsringen lørdag. Året blev skudt i gang med et brag af et løb, hvor der blev kæmpet hårdt og intenst gennem placeringerne i det meste af feltet, og hvor Jacob Kristensen, Selling, kørte sig fra ottende- til førstepladsen og skabte grundlaget for sin føring i mesterskabet.
 

”Det var en god start, men det er en lang, lang sæson,” sagde Jacob Kristensen efter det sidste løb, hvor han blev noteret for en andenplads. ”Det er min egen skyld, at jeg ikke fik to sejre, for jeg lavede desværre en dårlig start i det andet løb.”


Jacob Kristensen (2) dykker indenom Christian Siepmann på vej mod sejren i første løb.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Til det første løb startede feltet i omvendt rækkefølge af tidtagningsresultatet, og her havde feltets to hurtigste kørere – Jacob Kristensen og Michael Christensen, Varde – langt sværere ved at komme igennem feltet end sidste år. Efter tre omgange var Jacob Kristensen nået frem til Ronni Nielsen, Smørum, på andenpladsen, mens den regerende mester kæmpede hårdt for at finde en vej forbi Christian Siepmann, Risskov, på fjerdepladsen. I front havde Martin Frederiksen, Odense, kunnet udnytte situationen til at opbygge et komfortabelt forspring.

Over de næste 12 omgange pressede Jacob Kristensen og Michael Christensen uden held begge på, men da Ronni Nielsen kiksede en nedbremsning og faldt tilbage, blev der pludseligt ændret på tingene. Nu kunne Jacob Kristensen indhente den førende Martin Frederiksen, som holdt førstepladsen lige indtil sidste sving, hvor han blev passeret.

”Da jeg kunne se Jacob i mit bakspejl, tænkte jeg kun på at køre linjer, så jeg kørte så hurtigt som muligt, men han kom tættere på,” fortæller Martin Frederiksen. ”Jeg lavede en nedgearingsfejl, og da jeg i et højresving ville dække mig af, opdagede jeg for sent, at Jacob lagde an til at gå venstre om i det næste sving. Havde jeg lukket af, var jeg røget i hegnet.”

Gennem hele første løb havde Christian Siepmann og Michael Christensen en hård kamp om det, der endte som tredjepladsen.

”Der var mange, som troede, at det var tilfældigt, at jeg blev treer sidste år, men jeg er bare i gang med at bevise, at det ikke er tilfældet,” siger Christian Siepmann, der også tog en tredjeplads i andet løb. Det blev vundet af Michael Christensen, men han var ikke helt tilfreds.

”Jeg havde regnet med, at jeg skulle have haft nogle flere point med hjem end dem, jeg fik,” forklarer den regerende mester. ”Jacob kom lidt for langt væk. Jeg manglede speed, og det var sværere at komme rundt ved folk, end det plejer at gøre.”

Stillingen i Tegee-Dan Clio Cup:

Pl. Kører Hjemsted Point
1 Jacob Kristensen Selling 57
2 Michael Christensen Varde 50
3 Christian Siepmann Risskov 45
4 Martin Frederiksen Odense 37
5 Jan Engelbrecht Virum 35
6 Jan Seerup Greve 31
7 Ronnie Nielsen Smørum 30
8 Peter Rasmussen Søllinge 24

Tegee-Dan Clio Cup Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •