Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Series Karting

Nicolai Sylvest kører sig fra 30. til 3. pladsen i WSK Euro Finale

World
Series
Karting 

23/04/11 

Nicolai Sylvest præsterede nærmest det umulige, da han før påske stillede til start i den seneste afdeling af WSK Euro-serien i karting i Portimao i Portugal. Fra en helt umulig startposition som nummer 30 i et finalefelt af 34 KF3-kørere formåede han at køre sig frem som nummer tre og blive den første dansker, der i år har scoret en podieplacering i en finale
 

”Det er bare et super resultat,” siger Nicolai Sylvest, mens han skuler til den flotte pokal, han fik for tredjepladsen. ”Det har virkelig givet mig selvtillid, inden jeg i næste weekend skal køre EM-kvalifikation i England.”


Nicolai Sylvest (til højre) blev nummer tre

Allerede i tidtagningen havde den 13-årige skoleelev fra Jægerspris vist sin hurtighed. På sin flyvende omgang var han hurtigst i de to første sektorer, men i den tredje sektor befandt der sig pludselig en langsommere konkurrent foran ham.

”Jeg måtte kaste karten ind over curben i svinget inden målsiden, og selv om min tid alligevel var den tiendebedste af alle, så var det lidt ærgerligt,” siger Nicolai Sylvest, der i sine fem indledende kvalifikationsheat blev noteret for en andenplads, tre fjerdepladser og en femteplads, så han skulle starte pre-finalen som nummer syv.

”Min faste mekaniker Christian Markussen mente, at nu havde vi fundet det perfekte set-up til pre-finalen, men allerede på vej rundt til startstregen kunne jeg mærke, at der var et problem, da motoren kun kørte på fuld gas,” siger den unge racerkører. ”Men jeg fandt ud af, at hvis jeg med hånden skubbede gaskablet tilbage på karburatoren, kunne jeg få gassen ned, og så måtte jeg ellers bare styre med en hånd.”

Det var dog langt fra optimalt for Nicolai Sylvest. Det var svært at holde karten på asfalten med blot en hånd, og da han efter et par afkørsler ikke havde mulighed for at score point, valgte han at køre i pit for at spare materiellet til finalen, hvor han skulle starte som nummer 30.

I finalen gik det fremad for Nicolai Sylvest, der nu var virkelig tændt. Allerede efter de to første sving efter langsiden var han oppe på en sensationel 12. plads, og da den første omgang var tilbagelagt, lå han på tiendepladsen. Nu blev tempoet sat op, og en efter en blev konkurrenterne foran overhalet. Da feltet gik ud på næst sidste omgang, indtog han fjerdepladsen, men Nicolai Sylvest øgede tempoet yderligere, satte hurtigste omgangstid og krydsede målstregen som nummer tre. Foran sig havde han kun Max Verstappen – søn af den tidligere Formel 1-kører Jos Verstappen – og norske Dennis Olsen.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •