KF3

Femteplads i internationalt løb til skoleelev fra Hørning

KF3
21/04/11

Nicklas Nielsen fra Hørning deltog i den anden afdeling af WSK Euro Serien i gokart på Portimao-banen i Portugal i midten af april.
I konkurrence med 81 andre kørere i KF3-klassen lykkedes det ham at slutte som nummer fem i finalen, selv om han undervejs var uheldig.

Nicklas Nielsen startede som nummer 14 og blev femmer.
(Foto: Nielsen Motorsport)

I træningen både torsdag og fredag var den 14-årige skoleelev med helt fremme, hvor han satte nogle af de hurtigste tider, inden den tidtagning, der skulle afgøre startopstillingen til de indledende heat. Men her gik det galt.

”Da jeg kørte ud til tidtagningen, kunne motoren ikke tage gassen, så jeg måtte køre tilbage til pitten, hvor mekanikerne forsøgte at reparere, mens de andre kørte tidtagning,” siger Nicklas Nielsen. Det blev ikke til nogen tid, så hans navn stod som nummer 82 og sidst på resultatlisten for tidtagningen, og det betød, at han skulle starte sidst i sine fem indledende heat. En plads i finalen, hvor de 34 bedste kørere fra de indledende heat kom videre, var nu ønsketænkning.

Men efter flot kørsel i de fem heat med placeringer fra nummer 7 til 21 var Nicklas Nielsen lige akkurat med som nr. 34 og sidste deltager til pre-finalen og finalen. Til pre-finalen skulle han også starte sidst, men nu havde han fart i karting, så der var mulighed for avancement, og racerkøreren fra Hørning kørte også et fejlfrit løb og kom i mål som nummer 14.

Nicklas Nielsen kunne til sidst smile.

Nu var Nicklas Nielsen klar til finalen, som ingen havde turdet håbe på efter den meget skuffende tidskørsel. Med en startplacering som nr. 14 var der igen mulighed for yderligere at avancere. Han kom godt fra start og er allerede efter første omgang var han med helt fremme, og han kom i mål som nummer fem – et meget tilfredsstillende resultat efter en weekend, der havde haft en svær begyndelse.