Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Michel Nykjær fortsætter VM-kampen i Europa

WTCC 
20/04/11 

I påsken kan Michel Nykjær for alvor tage hul på kampen om verdensmesterskabet for standardvogne, for her vender løbsserien tilbage til Europa med løb hver anden weekend hen over sommerhalvåret. De seneste uger har budt på ventetid for racerkøreren fra Næstved, for ligesom alle andre biler i feltet har hans Seat Leon befundet sig på et fragtskib på vej tilbage fra Brasilien, hvor VM-serien blev skudt i gang i midten af marts.
 

Nu er racerbilen tilbage i Europa, og påskesøndag byder på to løb på den tidligere Grand Prix-bane Zolder i Belgien.

”Det er en skæg bane. Den er lidt snæver og lidt som de danske baner, så den er ikke helt tosset,” siger Michel Nykjær, der for første gang kørte på den ved sidste års VM-løb. ”Banen er lidt speciel, for der er bl.a. en stor bakke, man skal op over, og hvor man ikke ved, hvad der gemmer sig bagved. Chikanerne er også specielle. Dem skal man skrå ind over for at få en god tid, men det skal man passe på med, for man kan godt få en straf.”


Michel Nykjær genoptager i påsken VM-kampen i Belgien.
(Foto: FIA WTCC)

Udover at have ventet på, at racerbilen returnerede fra Sydamerika, har racerkøreren fra Næstved også ventet på den nye, kraftigere motor, som er opbygget efter det reglement, der er blevet introduceret i år. Men der går endnu nogle løb, inden den er klar.

”Det bliver en hård weekend, så vi må gøre det så godt vi kan med det materiel, som vi har. Jeg skal have samlet så mange point som muligt, og så må vi se, hvor meget vi har sat til, når vi har fået den nye motor,” lyder det fra Michel Nykjær. Men han er ikke den eneste kører i feltet, der tørster efter de flere hestekræfter, som de nye motorer muliggør. Også hans fem kolleger hos Sunred Engineering venter på den nye motor.

”Mit mål er slå mine teamkammerater. Kan jeg slå dem, så er jeg rigtig godt på vej, for det er dem, jeg kan sammenligne mig med,” siger Pole Position Denmarks internationale kører. Og hans teamkammerater tæller bl.a. de to tidligere Formel 1-kørere Gabriele Tarquini og Tiago Monteiro.

”Tarquini er god på alle baner, da han har masser af erfaring, men jeg tror, at med de fremskridt, jeg har gjort i år, skulle jeg gerne kunne blande mig med Tarquini og Monteiro,” slår Michel Nykjær fast.” Mit vigtigste mål er at være blandt de ti hurtigste i den første Q1-tidtagning, som fører videre til den anden Q2-tidtagning, men det kan også blive svært, for der er flere kørere i feltet denne gang end i Brasilien. Men jeg vil gå efter at være så tæt på mine teamkammerater som muligt og helst slå dem alle sammen.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Zolder
  • 24/04/11 - Zolder - WTCC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS